• Κοινωνία

    Χάος στο Άργος: Ξεχείλισαν ποτάμια, κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους (pics+video)

    • NewsRoom


    Ο κυκλώνας «Ζορμπάς» σαρώνει τα πάντα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, προκαλώντας καταστροφές σε πολλές περιοχές.

    Μετά τη Μεσσηνία, την Καλαμάτα, τη Φοινικούντα και το Πόρτο – Χέλι, «χτύπησε» και τον δήμο Άργους – Μυκηνών που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

    Σύμφωνα με το argolikeseidiseis.gr, το ποτάμι Ξεριάς έχει ξεχειλίσει με αποτέλεσμα να έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα και οι κάτοικοι να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, την ώρα που γίνεται προσπάθεια εκκένωσης.

    Συναγερμός αυτή την ώρα έχει σημάνει προκειμένου να απομακρυνθούν πολίτες στα Σταθαίικα του Άργους, ενώ αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνονται στο σημείο για να απομακρύνουν τον κόσμο.

    Μάλιστα δίπλα στο ποτάμι βρίσκονται οίκοι ανοχής με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να απομακρύνει τις γυναίκες καθώς το νερό έμπαινε μέσα στα σπίτια.

    Η προσπάθεια είναι να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι τις παρακείμενες περιοχές του Ξεριά.

    Μια από αυτές είναι και η περιοχή του Αγίου Βασιλείου στην είσοδο του Άργους από Ναύπλιο. Στην γέφυρα της Πυργέλας έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα.

    Η πυροσβεστική μαζί με την αστυνομία κάνουν έκκληση στον κόσμο να ανεβεί στον πρώτο όροφο των κατοικιών τους και οι υπόλοιποι να απομακρυνθούν.

    Προβλήματα υπάρχουν κυρίως στην οδό Κουρτακίου, καθώς τεράστιες ποσότητες νερού από το μεσημέρι κατακλύζουν την πόλη στην περιοχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πλημμύρες στο Πόρτο Χέλι λόγω του «Ζορμπά» (pics+video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός για τον «Ζορμπά» σε Μάτι και Μάνδρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επέλαση του «Ζορμπά» στη Φοινικούντα – Απίστευτες εικόνες από Καλαμάτα (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες ο κυκλώνας «Ζορμπάς»



    ΣΧΟΛΙΑ