• Κοινωνία

    Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες ο κυκλώνας «Ζορμπάς»

    • NewsRoom
    ραφηνα

    Φωτογραφία: irafina.gr


    Έκτακτο δελτίο για τον κυκλώνα «Ζορμπά» και τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε εκ νέου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέποντας έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα -συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής- την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στις Σποράδες και τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και πιθανώς την Αττική, ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά στα πελάγη και τα 10 μποφόρ.

    Αναλυτικά το δελτίο της ΕΜΥ:

    Σήμερα Σάββατο (29/9)

    Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες (κυρίως τις δυτικές) και από τις απογευματινές ώρες τις Σποράδες και τη Θεσσαλία.

    Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην Αττική. Σταδιακά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, πιθανώς στα Δωδεκάνησα και προς τη νύχτα της Κυριακής στη Χαλκιδική.

    Άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά από αργά το απόγευμα.

    εικονα-κυκλωνα-ζορμπα
    Δορυφορική εικόνα με ψευδοχρωματισμό που ελήφθη στις 08:45 ώρα Ελλάδος το πρωί του Σαββάτου

    Την Κυριακή (30/9)

    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.

    Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.

    Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.

    Τη Δευτέρα (1/10)

    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

    Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

    Βίντεο από την Καλαμάτα:

    https://www.facebook.com/cyclone.of.rhodes/videos/1894292127546100

    Απαγορευτικό απόπλου για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

    Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές περιοχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και φτάνουν κατά τόπους τα 8-10 μποφόρ.

    Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τον Πειραιά για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα για Κυκλάδες, παρά μόνο μέχρι το Μαρμάρι.

    Κανονικά εκτελούνται των δρομολόγια των συμβατικών πλοίων στον Αργοσαρωνικό και τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Αίγινα-Αγκίστρι. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες, Πόρτο Χέλι.

    Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο, ενώ στη γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με ημερολογιακή εγγραφή και κατόπιν έγκρισης του πλοιάρχου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

    Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραγωδία στην Ινδονησία: Σεισμός 7,7 Ρίχτερ και τσουνάμι με τουλάχιστον 384 νεκρούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επέλαση του «Ζορμπά» στη Φοινικούντα – Απίστευτες εικόνες από Καλαμάτα (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκρυβαν χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα σε αερόσακο αυτοκινήτου (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ