• Κοινωνία

    Δίκη Φιλιππίδη: Κατάλαβα πώς είναι να δολοφονείται μπροστά σου ο σύζυγός σου, λέει η Ελπίδα Νίνου

    Πέτρος Φιλιππίδης

    Πέτρος Φιλιππίδης


    «Κρατούσαν όπλο και πυροβολούσαν τον σύζυγό μου άνθρωποι που τους τάισες, τους φιλοξένησες, έμπαιναν στο σπίτι σου, κάνατε μαζί διακοπές, τους βάφτισες τα παιδιά τους.»

    Είναι τα λόγια της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, τη δεύτερη μέρα της κατάθεσής της.

    Η Ελπίδα Νίνου εξαπέλυσε «πυρά» κατά πάντων, επιχειρώντας να απαντήσει στην ερώτηση πώς ο ηθοποιός -που «δεν είναι βιαστής αλλά ένας αθώος άνθρωπος», όπως κατέθεσε χθες- βρέθηκε μόνος απέναντι στις βαριές καταγγελίες τριών γυναικών για βιασμό και απόπειρες βιασμού και απέναντι στις γνωστές συναδέλφους του που του προσάπτουν κακοποιητική συμπεριφορά.

    Απαντώντας στην ερώτηση: «Πώς αντιμετώπισε την είδηση των καταγγελιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη», η μάρτυρας υποστήριξε:

    «Τότε κατάλαβα πώς είναι να δολοφονείται μπροστά στα μάτια σου ο σύζυγός σου. Και το όπλο να το κρατάνε όλοι αυτοί. Έφαγα σφαίρα στην καρδιά. Δεν είμαστε από τοίχο φτιαγμένοι».

    Πολ. Αγωγή: Είχε καλές σχέσεις με άλλους ηθοποιούς;

    Μάρτυρας: Με 700-1.000 έχει συνεργαστεί.

    Πολ. Αγωγή: Ποιος τον στήριξε στην προσπάθειά του;

    Μάρτυρας: Οι άνθρωποι φοβούνται. Είναι παρά πολύ γνωστά ονόματα, αλλά θα τους κρεμούσαν στα μανταλάκια.

    Πολ. Αγωγή: Εγώ βλέπω ότι σιωπούν δημοσίως.

    Η σύζυγος του Φιλιππίδη αναφέρθηκε στις συμπρωταγωνίστριες του που πρώτες, δημόσια, τον κατήγγειλαν και όλο αυτό το διάστημα είναι παρούσες στο δικαστήριο. Κάποιες θα καταθέσουν και στη δίκη.

    «Οι Αναστασοπούλου, Δροσάκη και Παπαχαραλάμπους πήγαιναν στα κανάλια και ζητούσαν βήμα για να κάνουν επώνυμες καταγγελίες, σε διάφορες εκπομπές. Αυτά μου είπαν οι δημοσιογράφοι», υποστήριξε. «Κάποιες εκπομπές δεν το δέχθηκαν από το νομικό τους τμήμα. Ο Πέτρος πήρε τον Κιμούλη μετά τις καταγγελίες σε βάρος του και ο κ. Κιμούλης του είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες και για τον ίδιο. Το βράδυ μας πήρε ένας δημοσιογράφος από μεγάλο κανάλι και μας είπε το ίδιο πράγμα.»

    Για το κίνητρο της πρώτης καταγγέλλουσας, κόρης ηθοποιού που συνεργαζόταν με τον Φιλιππίδη, η μάρτυρας κατέθεσε:

    Μάρτυρας: Είχε εμμονή. Μέχρι το 2020

    Πολ. Αγωγή: 12 χρόνια; Πώς την εκδήλωσε;

    Μάρτυρας: Πήγαινε στο θέατρο καθημερινά το 2007 να συναντήσει τη μητέρα της. Δηλαδή το παιδί του γιατρού πάει κάθε μέρα στο χειρουργείο για να δει τον γονιό του; Δεν είναι δυνατόν. Είναι εργασιακός χώρος. Να πας μια – δυο φορές ναι, αλλά όχι συνέχεια. Περιφερόταν στα καμαρίνια. Αν ήθελε να δει τη μητέρα της δεν έπρεπε να το κάνει στο θέατρο. Υπήρχαν τα τηλεφωνήματα. Το 2010 είδα τα μηνύματα…

    Πρόεδρος: Γιατί λέτε το 2020 αφού φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί; Μπορείτε να εξηγήσετε την εμμονή στα επόμενα χρόνια;

    Μάρτυρας: Περίμενε κάτι από το Πέτρο σε σχέση με τη δουλειά. Έχει πει ότι ήθελε να κάνει έργο μαζί του. Ήταν μια κοπέλα που δεν δήλωνε ότι είχε της είχε συμβεί κάτι τραγικό. Είχε μια φαντασίωση με τον Πέτρο, έτσι το εξέλαβα εγώ. Μια πατρική φιγούρα; Δεν ξέρω…

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Φιλιππίδη: Σε λυγμούς ξέσπασε η σύζυγός του – «Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής»



    ΣΧΟΛΙΑ