• Κοινωνία

    Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ζητά να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, μέσω του δικηγόρου του


    Να υποβληθεί σε  ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητά, μέσω του δικηγόρου του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο πιλότος που σκότωσε τη γυναίκα του Καρολάιν και μετά σκότωσε και τη σκυλίτσα τους για να σκηνοθετήσει την υποτιθέμενη ληστεία μετά φόνου, ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο όπου προσπαθεί να “σπάαει” ταπρωτόδικα ισόβια, να  καταθέσει σε αυτή τη  δίκη και ο πατέρας του θύματος.

    Μία ημέρα πριν βρεθεί από το εδώλιο στο…. θρανίο (δίνει στις πανελλαδικές εξετάσεις), ο συζυγοκτόνος που αρνείται το δόλο και αποδίδει την τραγωδία σε βρασμό ψυχικής ορμής , άκουσε σήμερα μάρτυρες να καταθέτουν για την “πιεστική συμπεριφορά του στη νεαρή γυναίκα του και για  ναρκισισμό”.

    Η τελευταία συνάντηση

    Ακόμα και στις συναντήσεις με την κολλητή της φίλη ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν ξαφνικά απρόσκλητος. Αυτό κατέθεσε η Θεώνη Αγγελακοπούλου, με την οποία συναντήθηκε η Καρολάιν το απόγευμα πριν από τη δολοφονία της.

    «Μου έστειλε μήνυμα το πρωί -κατέθεσε- ότι είναι στο πάτωμα και κλαίει και ότι δεν είναι καλά. Μου είπε να βρεθούμε. Βρεθήκαμε στο Παγκράτι για φαγητό. Το ταξί που την έφερε το οδηγούσε φίλος του κατηγορούμενου. Μου είπε πως είναι πιεσμένη με το κομμάτι του σπιτιού και του παιδιού. Και πως όλο αυτό δεν της προκαλούσε ευχαρίστηση. Ήταν κάτι που ήθελε να είναι διαφορετικό, να έχει λιγότερες πιέσεις»

    Πρόεδρος : Εμφανίστηκε και ο κατηγορούμενος;

    Μάρτυρας : Ναι απρόσκλητος.Απρόσμενα εμφανίστηκε. Η Καρολάιν έδειξε να εκπλήσσεται αρνητικά. Ότι δεν το περίμενε και δεν της άρεσε, έκανε ένα μορφασμό σε μένα. Μία φορά είχαμε βρεθεί σπίτι μου. Ξέραμε ότι θα ερχόταν να την πάρει αλλά εντελώς απρόσκλητα ήρθε μέσα στο σπίτι μου και κάθισε και ένιωσε και πολύ άνετα στο χώρο. Μου είχε κάνει εντύπωση.

    Πρόεδρος : Σας είχε πει ότι σκέφτεται να βγει από τη σχέση της;

    Μάρτυρας : Όχι

    Θυμάμαι μου είχε πει ότι εξέφρασε την επιθυμία της για ένα συγκεκριμένο φαγητό και ο κατηγορούμενος της το έφερε με ελικόπτερο. Μου φάνηκε καταπιεστικό. Αυτός ο άμετρος ενθουσιασμός εμένα δεν μου κάνει αλλά καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να ενθουσιαστεί»

    Εισαγγελέας : Θεωρείτε πως αυτός ο τρόπος  προσέγγισης την εντυπωσίασε την Καρολάιν;

    Μάρτυρας : Ναι.

    Εισαγγελέας : Σε όλες τις φορές που βρισκόσασταν ερχόταν ο κ. κατηγορούμενος;

    Μάρτυρας : Ναι.

    Εισαγγελέας : Είπε κάτι όταν ήρθε στο Παγκράτι;

    Μάρτυρας :  Μου έδειξε μία δυσαρέσκεια.

    Ήταν πιο παγερή. Όταν ήρθε σταμάτησε να μου μιλάει για τη ζωή στο σπίτι. Μιλούσε και για τους δύο, ο κατηγορούμενος. Ήταν διαρκώς με το μωρό.

    Από το εδώλιο ο κατηγορούμενος αντέδρασε όταν από το δικηγόρο της οικογένειας του θύματος ακούστηκε ένα άλλο περιστατικό:

    «Αναφερόμαστε σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ως δεδομένα για λόγους εντυπωσιασμού. Αναφέρεται σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ποτέ, σε λουλούδια που πετιούνταν με ελικόπτερο» τόνισε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αντιδρώντας.

    “Ήταν νάρκισσος”

    Η Άλκηστις Ηγουμενάκη, ψυχίατρος, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της Καρολάιν, κατέθεσε στη δίκη για το συζυγοκτόνο:

    “Πάσχει από αντικειμενική και ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας. Στη ναρκισσιστική διαταραχή ο άλλος γίνεται ο καθρέφτης μας. Χρειάζομαι έναν άλλο για να μου επιβεβαιώσει ότι είμαι καλός, αρεστός. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν την απόρριψη, η απόρριψη τους κατεδαφίζει. Του λείπει η ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί του που σκοτώνει τη μανα του, την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία που έβλεπε τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του. Απέναντι στο σκυλάκι που το σκοτώνει. Ο κατηγορούμενος χειραγώγησε συνέχισε και με τη μητέρα και με τον πατέρα και με τους γονείς του. Υπάρχει και η επιθετική παθητικότητα, κάποιος δε γίνεται επιθετικός με μια κίνηση, αλλά με μια ειρωνία, με μια αποδοκιμασία. Και ο έλεγχος, που δεν την άφηνε. Αυτό δημιουργεί στο θύμα και όταν το θύμα αντιδράσει, τότε ενεργοποιείται η παθητική επιθετικότητα. Ο νάρκισσος έχει μια υπεροψία, είμαι εγώ ο καλός, ο ευγενικός, ο αρεστός. Είναι το εγώ παρά πολύ έντονο, δε μπορούσε να αφήσει τον έλεγχο των πραγμάτων σε άλλους.”

    Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Ιουνίου.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη Γλυκά Νερά: Σοκάρουν οι καταθέσεις των μαρτύρων – «Έσφαλαν» οι δικαστές, λέει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ