• Κοινωνία

    Άρθρο παρέμβαση: O Sakis που ονειρευόταν να γίνει Σάκης Ρουβάς

    Ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς

    Ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς


    Δηλώνει ποπ σταρ, ηθοποιός, παρουσιαστής, κριτής, ινφλουένσερ, φιλάνθρωπος… Θέτει ερωτήματα στους καλεσμένους του στις δικές του εκπομπές σαν δημοσιογράφος, αναδεικνύει μπροστά στην κάμερα «ήρωες» και «idols», έχει πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφικές ταινίες, έχει παίξει στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο εμπορικό θέατρο ως Ηρακλής, διαφημίζει προϊόντα, από σπορ αυτοκίνητα στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, μέχρι burger σε αλυσίδα fast food.

    Είναι ο Sakiiis που επανασυστήνεται εδώ και χρόνια ως Σάκης Ρουβάς πλέον, εκφράζοντας απόψεις με κοινωνικές διαστάσεις, μαζί με τα πιο πρόσφατα «τηλεοπτικά» συναισθήματα «θαυμασμού και αγάπης» για τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη για τέσσερις βιασμούς.

    Τι γίνεται όταν ξαφνικά από κριτής γίνεσαι κρινόμενος; Όταν επιδιώκεις πολιτική καριέρα; Όταν συνειδητοποιείς ότι οι λέξεις έχουν άλλη βαρύτητα στην πραγματική ζωή από ότι στα τραγούδια, στο θέατρο, στο σινεμά, όταν δεν υπάρχει παρτιτούρα, λιμπρέτο, σενάριο;

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sakis Rouvas (@sakisrouvas)

    Ο Σάκης Ρουβάς μίλησε σε μία ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή για να υποστηρίξει τον Δημήτρη Λιγνάδη, και τώρα πληρώνει το τίμημα. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον λόγο. Τι σκέφτηκε, γιατί το έκανε, αν ήταν όλο προσχεδιασμένο ή μία αυθόρμητη συζήτηση χωρίς προετοιμασία, αν και συνήθως η σκαλέτα ενός τηλεοπτικού προϊόντος είναι αυστηρά δομημένη. Ειδικά όταν πρόκειται για τόσο αναγνωρίσιμους καλεσμένους.

    Και η καριέρα του; Δεν φοβήθηκε τον αντίλαλο στα social media λίγες ημέρες πριν από την δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού, πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στις 25 Φεβρουαρίου; Αρκετοί πρώην fans τον διέγραψαν.

    Όσοι τον ακολουθούσαν με πάθος μέχρι την ημέρα της πολυσυζητημένης συνέντευξης, δεν θέλουν τώρα να ακούσουν ξανά τη μουσική του, συνθέτης του ζήτησε να μην ερμηνεύσει ξανά δικά του τραγούδια, ορισμένοι βιάστηκαν να πουν ότι τελείωσε η καριέρα του, λίγοι βγήκαν να τον υποστηρίξουν.

    Αν το έχει μετανιώσει; «That’s what friends are for», θα μπορούσε να είναι η απάντηση. Ή «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.» Aν ανατρέξουμε σε παλιότερες αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram, θα δούμε φωτογραφία από τα παρασκήνια παράστασης στο Εθνικό με «την ιδιοφυία του πολυμήχανου Δημήτρη Λιγνάδη.»

    Και ναι, κανείς δεν αμφισβητεί το τεκμήριο της αθωότητας. Και η ενσυναίσθηση; Άγνωστη λέξη; H ανάρτηση, την επομένη των δηλώσεων, σαν διορθωτική κίνηση, μάλλον άνευρη.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sakis Rouvas (@sakisrouvas)

    Πόσους από τους 925.000 ακόλουθους στο Ιnstagram χρειάστηκε να «θυσιάσει», να χάσει, να ξεχάσει; Tι λένε σήμερα τα μέλη της ομάδας του, του επιτελείου που τον μανατζάρει, τόσο για το ντύσιμο του, όσο και για το που θα εμφανιστεί, πότε θα εμφανιστεί, γιατί θα εμφανιστεί…

    «Σάκη μου κρίμα», διαβάζουμε στα σχόλια κάτω από την πιο πρόσφατη ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, -που είθισται να περιέχει «τοποθέτηση προϊόντος»-, αυτή τη φορά, με μια αμυγδαλιά.

    «Α ναι, ξέχασα να κάνω unfollow. Έχεις και παιδιά…» Ο κόσμος πια δεν ξεχνάει, δεν κουκουλώνει, δεν συγχωρεί. «Καλύτερα να τραγουδάς παρά να μιλάς…», γράφει πρώην φαν. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τον κατηγορούν για «αμορφωσιά», «βλακεία», «υπεροψία»… Και: «Συμπάσχω με το δράμα του Λιγνάδη. Εμείς αυτό θυμόμαστε ό,τι κι αν ανεβάζεις.»

    Δηλώσεις, εικόνες, αμήχανα χαμόγελα, σε λούπα. On repeat. «Ξανά».

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sakis Rouvas (@sakisrouvas)

    Το ΤikTok παίζει εμμονικά αποσπάσματα από την εμφάνιση του Σάκη Ρουβά στην Επίδαυρο, με τον Δημήτρη Λιγνάδη, επί σκηνής.

    Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο εθνικός σούπερ σταρ ετοιμάζεται για ένα καινούργιο show στον ΣΚΑΙ, το «The Masked Singer».

    Αναρωτιέστε ποιος είναι ο τραγουδιστής με τη μάσκα; «Στα καλύτερα μου», ο τίτλος του βίντεο-κλιπ που ανέβασε πριν από 11 εβδομάδες. Πάντα με αγάπη και θαυμασμό.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ