• Κοινωνία

    Άστατος ο καιρός σήμερα: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

    • NewsRoom
    καιρος


    Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα είναι τοπικά ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανώς την Ήπειρο και τη Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

    Αττική

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά και αναμένεται εξασθένηση από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Θα εμφανιστούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Θα εμφανιστούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, όπου θα είναι τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία και πιθανώς τη Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 και σταδιακά στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και στα νότια 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειότερα τμήματα. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Δευτέρα

    Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία μέχρι το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις,  3 έως 5 μποφόρ, στα νότια 4 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση.



    ΣΧΟΛΙΑ