• Κοινωνία

    Άρειος Πάγος: Συζήτηση χωρίς απόφαση για τον Κουφοντίνα

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    Δημήτρης Κουφοντίνας

    Δημήτρης Κουφοντίνας


    Με διαδικασίες εξπρές αλλά χωρίς την έκδοση απόφασης, συζητήθηκε το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο το αίτημα της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου για αναίρεση του βουλεύματος που «έκοψε» την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Με τον απεργό πείνας πολυισοβίτη στην εντατική του νοσοκομείου και τις «εκρηκτικές» εκδηλώσεις συμπαράστασης των «άγνωστων» νεαρών, τελική κρίση των Αρεοπαγίτη αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα. Σίγουρα πάντως πριν από τις εκλογές.

    Κεκλεισμένων των θυρών, συζητήθηκε στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η άσκηση αναίρεσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

    Ο Κουφοντίνας, μέσω της δικηγόρου του Γιάννας Κούρτοβικ, από χθες είχε παραδώσει το πολυσέλιδο υπόμνημα του, ενώ στη γραπτή εισήγηση της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αναπτύσσει τους νομικούς λόγους που κατ’ εκείνη, είναι εσφαλμένη η άρνηση χορήγησης άδειας στον κατάδικο.

    Κατά την κα Δημητρίου και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

    Και για αυτό επικαλείται τη νομολογία: παλιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αλλά και αρθρογραφία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου,σύμφωνα με τις οποίες και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

    Αν ο Άρειος Πάγος αναιρέσει το βούλευμα Κουφοντίνας, η άδεια του θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο θα συνεδριάσει με διαφορετικούς δικαστές από αυτούς που αρνήθηκαν να του χορηγήσουν άδεια.

    Όση ώρα συνεδρίαζε το Ποινικό Τμήμα αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το χώρο της συνεδρίασης και έξω από τον Άρειο Πάγο.



    ΣΧΟΛΙΑ