• Κοινωνία

    Αρχαιοφύλακες για «Ξεπαρθενών»: Να μην ξαναζήσουμε τέτοια ξεφτίλα


    Θέση στον σάλο που προκάλεσαν τα πλάνα σεξ πάνω στην Ακρόπολη, τα οποία περιλαμβάνονται σε ταινία με το όνομα «Ξεπαρθενών», πήρε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων.

    Οι Αρχαιοφύλακες, οι οποίο έχουν δεχθεί πυρά για την αδυναμία τους να εντοπίσουν την ομάδα που γύριζε την ταινία, μιλούν για ευθύνες και τον συντελεστών της ταινίας, οι οποίες θα πρέπει να αποδοθούν, ενώ χαρακτηρίζουν το συμβάν ως ντροπή και ξεφτίλα.

    Κάνουν επίσης λόγο για «μια απαράδεκτη και σχεδιασμένη πράξη, η οποία είχε μοναδικό στόχο να βλάψει τη χώρα και τον πολιτισμό μας».

    Υπενθυμίζεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν.

    Η ανακοίνωση των αρχαιοφυλάκων:

    «Με μεγάλη αγανάκτηση και ντροπή παρακολουθήσαμε πλάνα από μία αισχρή κατά τα άλλα «ταινία», σκηνή της οποίας γυρίστηκε στην Ακρόπολη. Μια απαράδεκτη και σχεδιασμένη πράξη, η οποία είχε μοναδικό στόχο να βλάψει τη χώρα και τον πολιτισμό μας. Η επιλογή του τόπου ήταν άκρως προκλητική, όταν σχεδόν η μοναδική θετική αναφορά παγκοσμίως είναι ο πολιτισμός μας. Αυτό που έγινε δεν είναι απλά μία πράξη βεβήλωσης μνημείου.

    Θέλουμε όμως να σας ενημερώσουμε ότι προβλήματα στελέχωσης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων υπήρχαν και υπάρχουν και αυτό έχει να κάνει με το ότι το Υπουργείο Οικονομικών σχεδόν ποτέ δεν εγκρίνει προσλήψεις αρχαιοφυλάκων. Όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι μια σχεδιασμένη πράξη, ακόμα και όταν πρόκειται για κλοπή, δεν αποτρέπεται εύκολα. Ακόμα και αν ήταν διπλάσιος ο αριθμός των αρχαιοφυλάκων στην Ακρόπολη, πάλι θα ήταν δύσκολο να αποτραπεί, γιατί βλέπετε δεν μπορούμε να έχουμε ένα φύλακα πίσω από κάθε επισκέπτη για να τον προσέχει. Και επειδή μιλάνε για ευθύνες, οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα διερευνηθούν, μήπως θα έπρεπε να μιλήσουμε και για ευθύνες των συντελεστών αυτής της «ταινίας»; Δε μπορεί να φταίει το θύμα και όχι ο θύτης. Εκτός κι αν η ατιμωρησία και ο ωχαδερφισμός έχουν κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια ξεφτίλα και τέτοια ντροπή».

    Διαβάστε επίσης

    Σεξ στην Ακρόπολη από ζευγάρι ανδρών προκαλεί σάλο



    ΣΧΟΛΙΑ