• Κοινωνία

    Αραχώβα: Το Ανθρωποκτονιών αναλαμβάνει την υπόθεση του Όλιβερ – Σφίγγει ο κλοιός για τον δράστη

    • NewsRoom


    Νέα, σοβαρή τροπή παίρνει η υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης και του θανάτου του Όλιβερ στην Αράχωβα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο Ασφάλειας Αττικής που ασχολείται με ανθρωποκτονίες έφτασε στην Αράχωβα, με σκοπό να ερευνήσει διεξοδικά την υπόθεση του Όλιβερ και να εντοπίσει τον δράστη.

    Ο ιδιοκτήτης του χάσκι το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στις Αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έγινε η εκταφή του σκύλου, η νεκροτομή-νεκροψία του οποίου θα γίνει στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Καρδίτσας, από τους έμπειρους ιατροδικαστές κκ. Τόντη και Δούκα.

    Ο λόγος που έχει κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση ο ιδιοκτήτης του σκύλου, είναι γιατί οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει βίντεο από την περιοχή, στα οποία φαίνεται ότι ο Όλιβερ κυκλοφορεί μόνος του και ελεύθερος και στις 24-25-26 Νοεμβρίου, γεγονός το οποίο έρχεται σε αντιπαράθεση με τα όσα τους είχε δηλώσει ο κηδεμόνας του σκύλου. Ο ίδιος είχε αναφέρει πως ο Όλιβερ ήταν πάντα μέσα στο σπίτι και δεν έβγαινε ποτέ μόνος του έξω, παρά μόνο μία ημέρα που έφυγε και επέστρεψε στις 27 του μηνός, στην φρικτή κατάσταση που βρέθηκε.

    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εκτός από αυτό, οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει τόσο από τον ιδιοκτήτη, όσο και από γείτονες της περιοχής, να καταθέσουν εγγράφως και ενόρκως, εάν υπήρχαν ποτέ κάμερες στα σπίτια τους ή όχι.

    Είναι πολύ πιθανό ο βασανιστής του Όλιβερ να βρίσκεται ακόμα στην Αράχωβα και για αυτόν τον λόγο, στην υπόθεση συμμετέχουν έμπειροι στο έγκλημα αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών με τη συνδρομή των οποίων εκφράζεται η αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα φτάσουν στον δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

    Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος κανενός για την κακοποίηση του άτυχου χάσκι, ενώ η προσπάθεια συλλογής υλικού από τις κάμερες ασφαλείας δεν έχει μέχρι στιγμής αποδώσει καρπούς. Αν και υπάρχει υλικό, δεν έχει βρεθεί καρέ που θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα για να εντοπιστεί ο δράστης, οι δράστες, ή το πού κατευθύνθηκε το σκυλί, και τελικά τι του συνέβη.

    Διαρρέουν, μάλιστα, ότι τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής δεν επιβεβαιώνουν την αρχική αναφορά ότι το χάσκι κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

    Η κτηνίατρος που παρέλαβε τον Όλιβερ στην Αράχωβα: «Τον ξυλοκόπησαν και τον βίασαν»

    Η έμπειρη γιατρός, μάλιστα, αποκλείει το ενδεχόμενο να ευθύνεται για την κακοποίησή του κάποιο άλλο ζώο, όπως αφήνουν να εννοηθεί πηγές της Π.Ε Βοιωτίας και παράγοντες της Αράχωβας. Σύμφωνα με την Π.Ε Βοιωτίας, το χάσκι εξετάστηκε από δυο κτηνιάτρους της υπηρεσίες και το πόρισμά τους σε κάποια σημεία έρχεται σε αντίθεση με το αρχικό πόρισμα της κτηνιάτρου της Ιτέας κυρίας Τόλα που το εξέτασε αμέσως μετά την κακοποίησή του.

    Σημειώνεται ότι η κτηνιατρική πραγματογνωμοσύνη του νεκρού ζώου είχε παραγγελθεί στις 28 Νοεμβρίου 2023 και την ανέλαβε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής/Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βοιωτίας.

    Το πόρισμα των κτηνιάτρων

    Στη δημοσιότητα βγήκε η έκθεση των κτηνιάτρων του Δημοσίου, υπάρχουν ασαφή στοιχεία στην υπόθεση. Πιο ειδικά, όπως υποστηρίζουν το σκυλί έχει ένα δάγκωμα από άλλο σκύλο στο αυτί του και δεν φαίνεται να υπάρχει -ανατομικά- κακοποίηση. Διευκρινίζουν ότι δεν μπορούν να ξέρουν αν υπάρχει κακοποίηση από ανθρώπινο χέρι, δεν το αποκλείουν ωστόσο. Από την άλλη πλευρά η εξέταση από ιδιώτη κτηνίατρο δείχνει κακοποίηση από άνθρωπο, με τον Νίκο Ευαγγελάτο να δείχνει και το σχετικό έγγραφο.

    Τι απαντά ο πρώην παίκτης reality για την βάναυση κακοποίηση του Όλιβερ

    Ενα από τα ονόματα που ακούστηκε ήταν και αυτός ενός πρώην παίκτη ριάλιτι ο οποίος είχε ασχοληθεί επιχειρηματικά με την Αράχωβα. Το όνομά του κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα πολλοί να τον απειλούν και να τον βρίζουν. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη ο οποίος μέσα από τους λογαριασμούς του στα social media, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης που έγινε γνωστός το 2019 μέσα από τη συμμετοχή του στο Survivor Ελλάδα – Τουρκία, ενώ συμμετείχε και στο Survivor All Star, έγραψε:

    «Προς μεγάλη μου έκπληξη και με μεγάλη μου λύπη βλέπω από σήμερα το πρωί να εμπλέκεται το όνομά μου με ανυπόστατες κατηγορίες για την απάνθρωπη υπόθεση με το αδικοχαμένο σκυλάκι στην Αράχωβα.

    Δε μπορώ να καταλάβω από που έχει προκύψει αυτό μιας κι εγώ προσωπικά έχω να μεταβώ στην Αράχωβα από τον Γενάρη του 2023 και έχω μεταπωλήσει και το ποσοστό που διατηρούσε σε μαγαζί της περιοχής εδώ και μήνες. Επίσης, με όλο αυτό που έχετε δημιουργήσει ορισμένοι, αποπροσανατολίζετε και τις αρχές και τον κόσμο να εντοπίσουν τον δράστη.

    Μην ανακυκλώνετε ψευδείς και μη έγκυρες πληροφορίες. Εύχομαι να βρεθεί το ανθρωπόμορφο τέρας που έκανε αυτή την πράξη και να σαπίσει στη φυλακή. Δε θα ανεχτώ όμως αυτή τη λάσπη που δέχομαι αναίτια και την ανθρωποφαγία στα σόσιαλ, ειδικά για κάτι τόσο φρικαλέο όσο αυτό.

    Οποιοσδήποτε αναφέρει το όνομά μου είτε έμμεσα, είτε άμεσα θα με αναγκάσει να κινηθώ νομικά. Επίσης να αναφέρω ότι προφανώς τη μέρα που συνέβη αυτό το τραγικό γεγονός, εγώ ήμουν χιλιόμετρα μακριά από την Αράχωβα, πράγμα που αποδεικνύεται από πολλούς τρόπους αν και όποτε μου ζητηθεί, αλλά από τις αρμόδιες αρχές και όχι από τους δικαστές των σοσιαλ.

    Σταματήστε να είστε ανθρωποφάγοι, να βρίζετε μάνες, και να εύχεστε καρκίνους χωρίς να έχετε ιδέα».

    Διαβάστε επίσης

    Αράχωβα: Χαμός με το εμπάργκο για τον βασανισμό του Όλιβερ – Πώς απαντούν οι επιχειρηματίες

    Αράχωβα: Τι απαντά ο πρώην παίκτης reality για την βάναυση κακοποίηση του Όλιβερ

    Αράχωβα: Κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό των βασανιστών του σκύλου



    ΣΧΟΛΙΑ