• Κοινωνία

    Απορριπτική εισήγηση από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας στο αίτημα Κουφοντίνα για αναβολή ποινής

    • NewsRoom
    Δημήτρης Κουφοντίνας

    Δημήτρης Κουφοντίνας


    Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή έκτισης της ποινής του, για όσο χρονικό διάστημα ο κρατούμενος νοσηλεύεται έως ότου αποκατασταθεί η υγεία του.

    Το Πλειμμελειοδικείο υιοθέτηση την αρνητική πρόταση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Αγορής Παπακώστα, αναφορικά με το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος κρατείται στις Φυλακές Δομοκού.

    Όπως ανέφερεαφέρει το lamiareport.gr, η κυρία Παπακώστα τόνισε ότι ο νομοθέτης προβλέπει σε εξαιρετικές περιπτώσεις την αναβολή, όταν υπάρχει σοβαρή και ειδικά χρόνια ασθένεια, που δεν προκλήθηκε με τη βούληση του κρατουμένου. Κάτι που δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς η επιβάρυνση της κατάστασης του Δημήτρη Κουφοντίνα προκλήθηκε με τη βούλησή του.

    Η Εισαγγελέας τόνισε μάλιστα πως επειδή γνωρίζει την κατάσταση έχει ήδη δοθεί παραγγελία για την προστασία της υγείας του κρατουμένου.

    Ο Θέμης Σοφός, ο οποίος εκπροσωπεί μαζί με την Ιωάννα Κούρτοβικ τον Δημήτρη Κουφοντίνα, υποστήριξε πως ζητούν μια προσωρινή διακοπή λόγω σοβαρής ασθένειας, λέγοντας ότι «ένα βήμα πριν το θάνατο δεν έχει νόημα η συνέχιση της ποινής», αφήνοντας στην ευχέρεια του Δικαστηρίου για να αποφασίσει το διάστημα αποκατάστασης.

    Στη διαδικασία συμμετείχε και ο γιατρός Αναπληρωτής Διευθυντής της ΜΕΘ Εντατικολόγος Χρήστος Γεωργιάδης που δέχτηκε τις ερωτήσεις της έδρας σχετικά με την κατάσταση της υγείας του κρατούμενου και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος χαρακτηρίζεται λόγω της κατάστασής του ως ασθενής.

    Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «έχει νοητική διαύγεια αλλά βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης σε ό,τι αφορά τα ζωτικά όργανα». Απαντώντας μάλιστα σε στοχευμένη ερώτηση της Προέδρου Μαρίας Γάκη αν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του, είπε «Ναι υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση του εγκυμονεί κινδύνους».

    Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας διατυπώθηκαν από τον συνήγορο του κρατούμενου και άλλες ερωτήσεις όπως αν μπορεί να ανοίξει την πόρτα και να φύγει, αν θα βοηθούσε στην ψυχολογία του ασθενή μια απόφαση διακοπής, όπως και για το αν είναι συνεργάσιμος με τους γιατρούς.



    ΣΧΟΛΙΑ