• Πολιτική

    Πλειστηριασμοί: Ένταση ξανά στο Ειρηνοδικείο – «Ντου» διαδηλωτών και χημικά από τα ΜΑΤ

    • NewsRoom


    Άγρια επεισόδια εκτυλίχτηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας έξω από το Ειρηνοδικείο ακόμα μια φορά σήμερα το μεσημέρι. Διαδηλωτές ήθελαν να ακυρώσουν τους προγραμματισμένους για σήμερα πλειστηριασμούς, παρά το γεγονός ότι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν γίνονται ούτε σήμερα πλειστηριασμοί γα χρέη προς τράπεζες, η διαδικασία της αναγκαστικής εκποίησης ακινήτων προχώρησε για χρέη μεταξύ ιδιωτών.

    Τα μέλη των κινημάτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς προσπάθησαν να παρακάμψουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε δημιουργηθεί από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και από κλούβες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές ξήλωσαν τις λαμαρίνες που υπάρχουν ανάμεσα σε παρακείμενο εργοτάξιο και στο πίσω μέρος του κτιρίου του Ειρηνοδικείου προσπαθώντας να σπάσουν το πρώτο τείχος των αστυνομικών δυνάμεων.

    Οι συμπλοκές ξεκίνησαν αφού μια γυναίκα διαδηλώτρια προσπάθησε να πείσει τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει ένα πρώτο μπλόκο να της επιτρέψουν να περάσει.
    Για να τη βοηθήσουν, οι υπόλοιποι διαδηλωτές προσέγγισαν τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

    Ακολούθησε άγρια συμπλοκή, στη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Ειρηνοδικείο από την πίσω πλευρά του κτιρίου όπου βρίσκεται ένα εργοτάξιο. Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και με βίαιες απωθήσεις των διαδηλωτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αναβάλλονται ξανά οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία για Τράπεζες, Δημόσιο, Δήμους και ασφαλιστικά ταμεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη φυλακή όσοι εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο Μαξίμου για τους πλειστηριασμούς οι τραπεζίτες



    ΣΧΟΛΙΑ