• Κοινωνία

    Απίστευτη πρόκληση από το Ιράν: Βίντεο δείχνει τον Τραμπ να δολοφονείται στον Λευκό Οίκο

    • NewsRoom

    O Ντόναλντ Τραμπ στο προπαγανδιστικό βίντεο του Ιράν


    Πρόκληση άνευ προηγουμένου από το Ιράν

    Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα προπαγανδιστικό βίντεο που διένειμε ένα κρατικό πρακτορείο στο Ιράν, με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί από τους Αμερικανούς που προκάλεσε την οργή των Ιρανών. Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε, απεικονίζεται η ψεύτικη δολοφονία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στη διάρκεια «επίθεσης» στον Λευκό Οίκο.

    Σύμφωνα με το σενάριο που βλέπουμε να εκτυλίσσεται στο κλιπ του πρακτορείου Fars του Ιράν, που έδωσε στη δημοσιότητα το Middle East Media Research Institute, Ιρανοί αξιωματούχοι ακούνε τα νέα του θανάτου του Σουλεϊμανί και σχεδιάζουν την εκδίκησή τους, με πιθανούς στόχους τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο και τον Σαουδάραβα πρίγκιπα, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

    «Θα κυνηγήσουμε το μεγάλο ψάρι. Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι. Πρέπει να στοχεύσουμε το κεφάλι τους», λέει ένας. Μετά τις συζητήσεις, λαμβάνεται η απόφαση για επίθεση και στη συνέχεια διακρίνονται μέλη επίλεκτων δυνάμεων να επιτίθενται στον Λευκό Οίκο, καθώς εκρήγνυται το κτίριο του Καπιτωλίου.

    Στο τέλος του κλιπ, διακρίνονται οι «σοροί» των Τραμπ, Νετανιάχου και Πομπέο σε μια λίμνη αίματος στο πάτωμα του Λευκού Οίκου, ενώ ακούγεται η φωνή του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ να λέει: «Βαριά εκδίκηση περιμένει τους εγκληματίες που έβαψαν τα βρώμικα χέρια τους με το αίμα [του Σουλεϊμανί]».

    Μετά την εξόντωση του διοικητή της Δύναμης Κουντς, στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής κοντά στη Βαγδάτη, στις 3 Ιανουαρίου, το Ιράν ορκιζόταν επί μέρες εκδίκηση μέχρι την περασμένη Τετάρτη, που εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση κατά δύο αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ. Αν και ορισμένοι αξιωματούχοι στην Τεχεράνη προειδοποίησαν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα πλήγματα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, ανέφερε, σε μήνυμά του στο Twitter μετά τις πυραυλικές επιθέσεις, ότι η χώρα του «δεν επιδιώκει κλιμάκωση ή πόλεμο».



    ΣΧΟΛΙΑ