• Κοινωνία

    Ανακρίτρια: Να αποφυλακιστούν Ριχάρδος και οι άλλοι 7 για το κύκλωμα χρυσού

    Ριχάρδος

    Ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος


    Σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές εξελίσσεται η πολυδιαφημισμένη εξάρθρωση του κυκλώματος «λαθρεμπορίας» χρυσού. Δύο ημέρες μετά την προφυλάκισή του, ο «βασιλιάς» των ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος Μυλωνάς ετοιμάζεται να αποφυλακστεί. Ομοίως και οι υπόλοιποι 7 εκ των 63 συλληφθέντων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους.

    Το αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες η ανακρίτρια που λίγα 24ωρα νωρίτερα, με τη σύμφωνη εισαγγελική γνώμη, είχε αποφασίσει την προσωρινή τους κράτηση. Τώρα η ανακρίτρια περιμένει τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για τους 8.

    Νωρίς το πρωί η ανακρίτρια προχώρησε σε ανάκληση και των οκτώ ενταλμάτων προσωρινής κράτησης στην υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας και εντός της ημέρας αναμένεται η αποφυλάκιση των κατηγορουμένων κατά δήλωση των δικηγόρων τους.

    Οι καταιγιστικές εξελίξεις ήρθαν μετά τη διαβίβαση στην ανακρίτρια εγγράφου της ΑΑΔΕ, η οποία επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

    Συνεπώς, όπως έλεγαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των προφυλακισμένων, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

    Ήταν αυτό το έγγραφο άλλωστε που οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στην απόφαση να αφήσουν ελεύθερους και τους 23 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν χθες.

    Με αυτό το δεδομένο, από νωρίς σημερα το πρωί, οι 8 προφυλακισμένοι κατέθεταν αιτήματα αποφυλακισης.

    Δηλώσεις συνηγόρων

    Αλέξης Κούγιας

    «Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία προς τιμή της, μας ανακοίνωσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλειά της, κατάφερε να προκαλέσει αντίδραση από ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις.

    Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση. Το βέβαιο είναι οτι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς, αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως δικαιοσύνη στραφεί βάρος αυτών που δημιούργησαν φαρσοκωμωδία.»

    Δημήτρης Κακόγιαννος

    «Είναι μία κακή νομική τροφή απο μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα.»

    Επαμεινώνδας Παπαδέα

    «Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανηλίκων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση του κυκλώματος: Δεν υπάρχει λαθρεμπορία χρυσού, αποφαίνεται η ΑΑΔΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κούγιας: Παράνομα στη φυλακή ο Ριχάρδος – Σε λίγη ώρα θα είναι ελεύθερος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποια είναι η 25χρονη ξαθνιά καλλονή σύντροφος του Ριχάρδου



    ΣΧΟΛΙΑ