• Top Stories

    Αλ.Κούγιας: Παράνομα στη φυλακή ο Ριχάρδος – Σε λίγη ώρα θα είναι ελεύθερος

    • NewsRoom
    Αλέξης Κούγιας

    Αλέξης Κούγιας


    Την εκτίμηση ότι σε λίγη ώρα οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού θα είναι ελεύθεροι εξέφρασε ο συνήγορος υπεράσπισης του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου, Αλέξης Κούγιας.

    «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, εμείς καταθέσαμε το πρωί (αίτημα) να ενεργοποιηθεί το άρθρο 286 του κώδικα ποινικής δικονομίας που λέει ότι μπορεί μόνος του ο ανακριτικός υπάλληλος να αποφυλακίσει κατηγορούμενο χωρίς να έχει ούτε εισαγγελικές προτάσεις, όταν διαπιστώσει είτε την απόλυτη αθωότητα, δηλαδή το παίρνει πάνω της, είτε την ανυπαρξία εγκλήματος. Η κυρία ανακρίτρια από ό,τι έχω πληροφορηθεί, πριν καταθέσουμε εμείς το αίτημα, από το πρωί έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αυτή και νομίζω ότι σε λίγες ώρες θα είναι ελεύθεροι» σημείωσε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

    Επίσης υποστήριξε πως «δεν υπάρχει αδίκημα λαθρεμπορίας, το λέμε από το πρωί. Είμαι απόλυτος».

    Αναφερόμενος στον πελάτη του σημείωσε: «Αποφυλακίζεται αυτόματα και αναδεικνύεται τεράστιο ηθικό και ποινικό θέμα για την αστυνομία. Είναι κατάχρηση εξουσίας, είναι κακούργημα».

    Ακόμη, σχολίασε ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και γι’ αυτό το λόγο καταργήθηκε η θανατική ποινή στην Ελλάδα. Εμένα με ενοχλεί προσωπικά το γεγονός ότι ενώ ήταν στην προανάκριση η υπόθεση, ο κ. Τσίπρας στη Βουλή είπε να εδώ πιάσαμε τους κλέφτες που ξεζούμισαν την Ελλάδα. Με συγχωρείται αυτό εμένα με ενοχλεί».

    «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος (σ.σ. ο Ριχάρδος) έχει ένα θέμα. Το επάγγελμα που επέλεξε είναι αντιπαθές και ειδικά στην εποχή μας» σχολίασε ακόμα ο κ. Κούγιας.

    «Η επιτυχία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ποινικό αδίκημα» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας και κατέληξε: «Όσο μένει στη φυλακή (σ.σ. ο πελάτης του) διαπράττονται αδικήματα. Ήδη έχει διαπραχθεί το αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας από την αστυνομία και ήδη διαπράττεται το αδίκημα της παρανόμου κατακρατήσεως. Οι αστυνομικοί που τον κρατούν –δεν γνωρίζουν νομικά– είναι καλυμμένοι γιατί εκτελούν εντολές αλλά εν δυνάμει αυτή τη στιγμή τον κρατούν παράνομα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ριχάρδος – Για φιάσκο μιλούν οι δικηγόροι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις φυλακές Ναυπλίου μεταφέρεται ο Ριχάρδος



    ΣΧΟΛΙΑ