• Κοινωνία

    Αναστασία Διαμαντή Πατέρα: Τελέστηκε το μνημόσυνο στον Ναό του Οικουμενικού Πατριαρχείου

    • NewsRoom
    Ο Νικόλας Πατέρας


    Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Αναστασίας Διαμαντή Πατέρα, συζύγου του Διαμαντή Πατέρα, τελέστηκε το περασμένο Σάββατο, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

    Το μνημόσυνο τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πετράκη, πανιερώτατο Μητροπολίτη Θαυμακού κ. Ιάκωβο και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη.

    Παρέστη σύσσωμη η ευρύτερη οικογένεια Πατέρα, υπό τον υιό της Νικόλαο Δ. Πατέρα, συγγενείς και φίλοι, καθώς και ο τέως Υπουργός και Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης.

    Η εκλιπούσα γεννήθηκε το 1939. Έλκυε την καταγωγή της από το νησί της Κεφαλλονιάς και ήταν το γένος Σπυράτου.

    Το 1960 νυμφεύθηκε τον Διαμαντή Ν. Πατέρα, με τον οποίο απέκτησαν τρία τέκνα και δώδεκα εγγόνια. Έζησε στην Ελβετία από το 1970 έως το 1990.

    Η Αναστασία Διαμαντή Πατέρα αποτελούσε εξέχον μέλος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, ενώ από κοινού με τον υιό της Νικόλαο Δ. Πατέρα κατέστησαν Μεγάλοι Ευεργέτες του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του Οικουμενικού Πατριαρχείου επί της οδού Πλούταρχου, ανακαινίζοντάς τον επανειλημμένως και συνδράμοντας πολλαπλώς.

    Αναστασία Διαμαντή Πατέρα
    Αναστασία Διαμαντή Πατέρα

    Διαβάστε επίσης:

    Νικόλας Πατέρας: Ένας κατά συρροήν… ιδιοκτήτης superyacht



    ΣΧΟΛΙΑ