• Κοινωνία

    Alaska Airlines: Πιλότος στις ΗΠΑ προσπάθησε να ρίξει αεροσκάφος της

    • NewsRoom
    Alaska Airlines

    Alaska Airlines


    Ένας πιλότος εκτός υπηρεσίας κατηγορήθηκε για 83 απόπειρες ανθρωποκτονίας, καθώς φέρεται να προσπάθησε να συντρίψει επιβατικό αεροσκάφος της Alaska Airlines κατά τη διάρκεια πτήσης το βράδυ της Κυριακής (22/10).

    Ο ύποπτος, όπως μεταδίδει το BBC, καθόταν πίσω από τον πιλότο και τον πρώτο αξιωματικό, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία. Η αστυνομία αναφέρει πως ο ύποπτος είναι ο Τζόζεφ Ντέιβιντ Έμερσον, 44 ετών.

    Η πτήση ήταν καθ’ οδόν από το αεροδρόμιο Έβερετ της Ουάσιγκτον προς το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, με 80 επιβάτες. Τα μέλη του πληρώματος της πτήσης 2059 της Alaska Airlines ανέφεραν το περιστατικό στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.

    Η πτήση ήταν προγραμματισμένη να απογειωθεί στις 17:25 (τοπική ώρα) και να φτάσει στο Σαν Φρανσίσκο στις 19:30. Το αεροσκάφος μεταφέρθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και ο ύποπτος πιάστηκε χωρίς να προβάλει κάποια αντίσταση, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

    «Έχουμε έναν τύπο που προσπάθησε να κλείσει τις μηχανές» φέρεται να είπε ένας από τους πιλότους, σύμφωνα με ηχογράφηση. «Όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους μπόρεσαν να ταξιδέψουν με επόμενη πτήση», αναφέρεται σε δήλωση της Alaska Airlines.

    «Είμαστε ευγνώμονες για τον επαγγελματικό χειρισμό της κατάστασης από το πλήρωμα της πτήσης του Horizon και εκτιμούμε την ηρεμία και την υπομονή των πελατών μας», πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Prem Watsa: Εύσημα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιώργο Χρυσικό

    Eurobank: Στις 7 Νοεμβρίου η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα 9μηνου

    Κίνα: Προς πρόσθετη έκδοση κρατικών ομολόγων ύψους 137 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ