• Business

    Prem Watsa: Εύσημα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιώργο Χρυσικό

    Prem Watsa

    Prem Watsa


    Τη συνεργασία του με τον Γιώργο Χρυσικό εκθείασε ο Πρεμ Γουάτσα (Pren Watsa), κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του «One and Only Aesthesis» στο ακίνητο των Αστεριών Γλυφάδας, ενώ με θερμά λόγια μίλησε και για την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    «Ο Γιώργος Χρυσικός ξεκίνησε τη Grivalia Hospitality χωρίς να έχει σχέση με τη φιλοξενία. Όταν έχετε μια κυβέρνηση φιλική στις επενδύσεις δίνετε την ευκαιρία σε ανθρώπους να εκπληρώσουν το όνειρο τους, όπως ο Χρυσικός. Αυτό είναι το ελεύθερο επιχειρείν στα καλύτερα του», είπε ο Γουάτσα και πρόσθεσε ότι «επί τέσσερα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εξαιρετική δουλειά, η χώρα είναι οικονομικά στιβαρή, υπάρχει πρόσβαση στην αγορά ομολόγων, υπάρχει μείωση της φορολογίας και της γραφειοκρατίας αλλά το νούμερο ένα επίτευγμα ήταν ότι κατάφερε να πείσει τους Έλληνες ότι μια συντηρητική πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις λειτουργεί σωστά προς το λαό».

    «Αυτό το έργο δε θα μπορούσε να είναι εφικτό αν δεν το είχε στηρίξει ο πρωθυπουργός. Η αναβάθμιση της S&P σημαίνει ότι η χώρα αυτή ανήκει πια στη βαθμίδα ΑΑΑ», πρόσθεσε.

    «Η μόνη λέξη που ξέρω στα ελληνικά είναι “καλησπέρα”. Ο Γιώργος είναι υπεύθυνος για αυτή την καταπληκτική δουλειά. Πριν από πέντε χρόνια μου έδειξε αυτό το μέρος και σκέφτηκα ξέρει άραγε τι λέει. Όταν συναντηθήκαμε το 2011, ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησα ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και αναζητήσαμε μια τράπεζα. Είδαμε τη Grivalia Properties, εκεί ήταν ο Χρυσικός που εκσυγχρόνιζε κτίρια», συνέχισε ο κ. Γουάτσα.

    «Έτσι ξεκινήσαμε ένα μεγάλο ταξίδι, επενδύσαμε στη Eurobank. Μετά η μετοχή έπεσε στα 40 και 34 σεντς, μίλησα με το Xρυσικό και συγχωνεύτηκαν οι εταιρείες και πρέπει να πω ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την τράπεζα, στην οποία ο Φωκίων Καραβίας κάνει καταπληκτική δουλειά, όπως και στη Εurolife ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου», πρόσθεσε

    Διαβάστε επίσης:
    Alaska Airlines: Πιλότος στις ΗΠΑ προσπάθησε να ρίξει αεροσκάφος της

    Σημαντικές υπεραξίες στο deal ΑΝΕΚ – ATTICA Group

    Ιράν – Φρουροί της Επανάστασης: Θα χτυπήσουμε το Ισραήλ με πύραυλο εάν χρειαστεί



    ΣΧΟΛΙΑ