• Κοινωνία

    Ακόμα μια δύσκολη νύχτα στα Βίλια: Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις, μάχη για να μην μπει η φωτιά στον οικισμό

    • NewsRoom
    Πύρινος εφιάλτης στα Βίλια: Εντολή εκκένωσης πέντε οικισμών, μεταξύ αυτών ΤΙΤΑΝ και Πανόραμα

    Πύρινος εφιάλτης στα Βίλια: Εντολή εκκένωσης πέντε οικισμών, μεταξύ αυτών ΤΙΤΑΝ και Πανόραμα


    Μια ακόμα δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους στα Βίλια και τις πυροσβεστικές δυνάμεις, με συνεχείς μάχες με τις αναζωπυρώσεις προκειμένου να μην μπει η μεγάλη πυρκαγιά που καίει στην περιοχή στον οικισμό.

    Από το απόγευμα της Τετάρτης η κατάσταση έγινε ακόμα δυσκολότερη λόγω της αλλαγής της κατεύθυνσης του ανέμου, που έστρεψε το πύρινο μέτωπο προς τον οικισμό. Οι πυροσβέστες, με τη βοήθεια των εναέριων μέσων που πετούσαν στην περιοχή, κατάφεραν να ανακόψουν τη φωτιά πριν μπει στα Βίλια, ωστόσο από τις νέες αναζωπυρώσεις κάηκαν κατοικίες που βρίσκονταν απομονωμένες εκτός του οικισμού.

    Πέρα από την αλλαγή των ανέμων, οι πυροσβέστες είχαν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη διαδρομών που θα μπορούσαν να τους φέρουν βαθύτερα μέσα στο πυκνό και συμπαγές δάσος το οποίο έχει παραδοθεί στις φλόγες, καθώς και την έλλειψη χώρων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ευρείες αντιπυρικές ζώνες.

    Πάντως, οι δυνάμεις είχαν δημιουργήσει «τείχος» γύρω από το χωριό των Βιλίων. Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη διάσπαρτες εστίες.

    Το θετικό είναι ότι αυτήν την ώρα δεν φυσάει ενώ την νύχτα αναμένεται ότι οι άνεμοι που επίσης δεν θα είναι ισχυροί θα γυρίσουν σε βορειοανατολική κατεύθυνση γεγονός που σημαίνει ότι θα στρέψουν την πυρκαγιά προς τα καμένα.

    Όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης, εθελοντές, οι Πολωνοί πυροσβέστες, με την συνδρομή του στρατού καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Απαλλάσσονται όλες οι επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας από την υποχρέωση επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής.
    Σε ΦΕΚ οι ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους
    Χρυσοχοΐδης: Το θέμα της ασφάλειας των εναέριων μέσων δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο



    ΣΧΟΛΙΑ