ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενημέρωση για τις μάχες στα πύρινα μέτωπα έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 42 νέες πυρκαγιές, ενώ μαζί με αυτές που συνεχίζουν από τη χθεσινή ημέρα το σύνολο τους ανέρχεται στις 84. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η πυρκαγιά στα Βίλια.
Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, το απόγευμα δόθηκε μια μεγάλη μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αποτρέπουν την είσοδο της πυρκαγιάς στον οικισμό των Βιλίων. Το έργο των δυνάμεων δυσχέραιναν οι αλλαγές του ανέμου, το γεγονός πως η φωτιά έκαιγε σε συμπαγές δάσος χωρίς χώρους καλλιέργειας που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αντιπυρικές ζώνες καθώς και το γεγονός πως δεν υπάρχουν δρόμοι ώστε οι επίγειες δυνάμεις να έχουν πρόσβαση στις φλόγες.
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με 427 πυροσβέστες, 9 πεζοπόρα τμήματα και 149 οχήματα, καθώς και δυνάμεις χωρών μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πολιτικής Προστασίας, δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, αστυνομία και δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στην περιοχή ενεργούσαν όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα, τα οποία στο σύνολό τους έφτασαν τα 29, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev.
Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης επανήλθε στην κριτική της αντιπολίτευσης για την απουσία του Beriev κατά την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς, όταν και βρισκόταν σε προγραμματισμένη συντήρηση, έχοντας συμπληρώσει το όριο των ωρών πτήσης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως το θέμα της ασφάλειας δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο και για αυτό τον λόγο έχει αποφασιστεί να ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του κατασκευαστή για το πότε και πώς πρέπει να γίνεται η διαδικασία συντήρησης και ελέγχου.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε επίσης πως ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής αντιπυρικής περιόδου τα εναέρια μέσα πραγματοποίησαν συνολικά 3.161 ώρες πτήσεις, το 2021, μέχρι αυτή τη στιγμή, τα εναέρια μέσα έχουν φτάσει τις 6.190 ώρες πτήσεις, δείγμα του μεγέθους του προβλήματος που έχουν να αντιμετωπίσουν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
- Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR–METLEN και ΑΒΑΞ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.