• Δημοφιλή στο Internet

    Μία υπέροχη σπιτική συνταγή: Γίγαντες κοκκινιστοί με λουκάνικα στο φούρνο

    • NewsRoom

    Γίγαντες κοκκινιστοί με λουκάνικα στο φούρνο, πηγή: giorgostsoulis.com


    Ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση, που θα αγαπήσουμε

    Μία υπέροχη σπιτική συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, που ετοιμάζει γίγαντες κοκκινιστούς με λουκάνικα στο φούρνο. Ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση, που θα αγαπήσουμε.

    Δοκιμάστε το!

    #tsoulotip:

    1. Όσο βράζουν οι γίγαντες αφαιρούμε τους αφρούς με μία κουτάλα. Μόλις δεν παράγεται άλλος αφρός, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    2. Αν η ντομάτα είναι ξινή, μπορούμε να ρίξουμε λίγη ζάχαρη κρυσταλλική.

    3. Για πιο καυτερή γεύση, μπορούμε να ρίξουμε και μπούκοβο.

    Υλικά

    2 λουκάνικα χωριάτικα με πράσο

    400 γρ. ντομάτα κονκασέ

    360 ml νερό από τους γίγαντες

    300 γρ. φασόλια γίγαντες

    120 ml ελαιόλαδο

    20 γρ. σέλινο

    2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

    2 κρεμμύδια,

    2 πιπεριές Φλωρίνης

    Καπνιστή πάπρικα

    Ρίγανη

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    Βάζουμε τους γίγαντες σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και τους αφήνουμε για 24 ώρες να μουλιάσουν.

    Την επόμενη ημέρα τους στραγγίζουμε, τους ξεπλένουμε καλά και τους ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με βραστό νερό. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

    Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

    Έπειτα, κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τις πιπεριές σε λεπτές κάθετες φέτες (αφαιρώντας τα σπόρια τους). Μόλις κάψει το τηγάνι, ρίχνουμε μέσα λίγο το ελαιόλαδο και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.

    Αμέσως μετά, ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

    Ύστερα, κόβουμε το λουκάνικο σε πλάγιες κάθετες φέτες και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με την ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Πλούσια γεύση σε λίγες θερμίδες: Σολομός σοτέ με ταλιατέλες λαχανικών

    Ένα λαχταριστό πιάτο: Μοσχαράκι λεμονάτο από τον Άκη Πετρετζίκη

    Μία θρεπτική, μαμαδίστικη συνταγή: Αγκινάρες αλά πολίτα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ