• Δημοφιλή στο Internet

    Ένα λαχταριστό πιάτο: Μοσχαράκι λεμονάτο από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom

    Μοσχάρι λεμονάτο από τον Άκη Πετρετζίκη, πηγή: akispetretzikis.com


    Μία υπέροχη γεύση στον ουρανίσκο

    Ένα αγαπημένο φαγητό ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την ιδανική συνταγή για να το έχουμε εύκολα και γρήγορα στο τραπέζι μας. Μοσχαράκι λεμονάτο, μία τροφή θρεπτική, αλλά και πεντανόστιμη.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    Για το μοσχάρι

    1 κιλό μοσχάρι, κιλότο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
    1 κρεμμύδι
    2 καρότα
    1 σκ. σκόρδο
    1 φύλλο δάφνης
    50 γρ. κρασί λευκό
    χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
    1 λίτρο νερό
    1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
    ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
    1/4 ματσάκι μαϊντανό
    1 κ.σ. άνηθο

    Για το ρύζι

    1 στικ σέλερι
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι
    1 πιπεριά κόκκινη
    1 πιπεριά πράσινη
    1 καρότο
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
    1 κ.σ. θυμάρι
    1 κ.γ. νοστιμιά
    1 κ.σ. βούτυρο
    500 γρ. ρύζι μπασμάτι
    1/2 ματσάκι μαϊντανό
    1 κ.σ. άνηθο
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι
    ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

    Για το σερβίρισμα

    μυρωδικά, φρέσκα
    1 κ.γ. ελαιόλαδο
    πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για το μοσχάρι

    Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

    Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

    Βάζουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τη νοστιμιά και ανακατεύουμε.

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε τη δάφνη, σβήνουμε με το κρασί, τον χυμό από τα λεμόνια, το νερό και τη φρέσκια ρίγανη.

    Καλύπτουμε με το καπάκι, και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα.

    Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμύδι.

    Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα μισά μυρωδικά, το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε.

    Για το ρύζι

    Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Μία θρεπτική, μαμαδίστικη συνταγή: Αγκινάρες αλά πολίτα

    Μοναδική συνταγή για μοσχαρίσια κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα

    Το αγαπημένο μας φαγητό εύκολα και γρήγορα: Παστίτσιο στο τηγάνι

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ