Δημοφιλή στο Internet

Πλούσια γεύση σε λίγες θερμίδες: Σολομός σοτέ με ταλιατέλες λαχανικών

  • NewsRoom

Σολομός σοτέ με ταλιατέλες λαχανικών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr


Μία ελαφριά συνταγή πολύ γρήγορη στην παρασκευή της, με λίγες θερμίδες και πλούσια σε γεύση

Ένα πεντανόστιμο πιάτο ετοιμάζει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μας δείχνει την τέλεια συνταγή να το έχουμε εύκολα και γρήγορα στο τραπέζι μας. Σολωμός με ταλιατέλες λαχανικών, ένα θρεπτικό και πλούσιο σε γεύση πιάτο.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

Για το σολομό

2 φιλέτα σολoμού με το δέρμα (περίπου 180 γραμ. έκαστο)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Για τις ταλιατέλες λαχανικών

1 κ.σ βούτυρο
2 καρότα τρυφερά
2 κολοκύθια πολύ τρυφερά
λίγο χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για το σολομό σοτέ στο τηγάνι

Για το σολομό, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί απορροφητικό.

Αλατοπιπερώνουμε το σολομό. Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 3΄ με το δέρμα προς τα επάνω να το βλέπουμε. Αναποδογυρίζουμε το ψάρι και ψήνουμε για 3-4′ να ροδίσει η πέτσα. Τα βγάζουμε σε πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3΄ χωρίς να πάρει χρώμα, απλά να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί σχεδόν όλο.

Τέλος, πασπαλίζουμε με τα βότανα και στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού. Βάζουμε τα φιλέτα σε πιάτο και περιχύνουμε με την λίγη σάλτσα.

Για τις ταλιατέλες λαχανικών

Καθαρίζουμε το καρότο και πλένουμε τα κολοκύθια.

Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε, κόβουμε λεπτές φέτες σαν ταλιατέλες στην μακριά πλευρά των λαχανικών.

Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε για λίγα λεπτά 2-3΄ ελαφρά να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το λεμόνι.

Σερβίρουμε ένα στρώμα χρωματιστών λαχανικών (ταλιατέλες λαχανικών) και επάνω ξαπλώνουμε το σολομό.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ένα λαχταριστό πιάτο: Μοσχαράκι λεμονάτο από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία θρεπτική, μαμαδίστικη συνταγή: Αγκινάρες αλά πολίτα

Μοναδική συνταγή για μοσχαρίσια κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ