Δημοφιλή στο Internet

Μία εκπληκτική συνταγή: Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυριά

  • NewsRoom
συνταγή

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυριά από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


Μία γρήγορη και υγιεινή συνταγή!

Ένα υπέροχο πιάτο ετοιμάζει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης και μας δείχνει την συνταγή για να φτιάξουμε κι εμείς μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυριά. Μία γεύση που θα λατρέψουμε!

#tsoulotip: Δεν κόβουμε πολύ χοντρές τις μελιτζάνες, ώστε να μπορούν να ψηθούν.

Υλικά

2 μελιτζάνες, κομμένες σε 6 ροδέλες η κάθε μία πάχους 1εκ.

400 γρ. έτοιμη σάλτσα για πίτσα

120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αδειάζουμε ομοιόμορφα σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30Χ20εκ. τα 3/4 της σάλτσας, απλώνουμε πάνω της 6 ροδέλες μελιτζάνας και τις αλατοπιπερώνουμε.

Έπειτα, καλύπτουμε τις μελιτζάνες με τη μισή από τη σάλτσα που έχει απομείνει, πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά και αδειάζουμε ομοιόμορφα από πάνω τη μισή ποσότητα από τα τυριά.

Ύστερα, τοποθετούμε από πάνω τις υπόλοιπες μελιτζάνες, απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τα τυριά που έχουν απομείνει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Μόλις ψηθούν, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Μία εύκολη συνταγή για τη Σαρακοστή: Vegan παέγια με σαφράν και λαχανικά

Η τέλεια συνταγή για την Σαρακοστή: Vegan γιουβαρλάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία σπιτική συνταγή για το τραπέζι της Δευτέρας: Κοτόπουλο με μπάμιες

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ