• Δημοφιλή στο Internet

    Η τέλεια συνταγή για την Σαρακοστή: Vegan γιουβαρλάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    συνταγή

    Vegan γιουβαρλάκια από τον Άκη Πετρετζίκη, πηγή: akispetretzikis.com


    Μία γευστική συνταγή, ιδανική για την περίοδο της Σαρακοστής

    Ο Άκης Πετρετζίκης μας λύνει τα χέρια για το τραπέζι της Τρίτης, προτείνοντάς μας την τέλεια συνταγή για vegan γιουβαρλάκια. Μία γευστική συνταγή, ιδανική για την περίοδο της Σαρακοστής που νηστεύουμε.

    Δοκιμάστε την!

    Υλικά

    Για τα γιουβαρλάκια

    1 κρεμμύδι
    1 σκ. σκόρδο
    3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1/4 ματσάκι άνηθο
    1 κ.σ. θυμάρι
    αλάτι
    πιπέρι
    500 γρ. μανιτάρια champignon
    ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
    50 γρ. ψωμί τριμμένο
    200 γρ. ρύζι τύπου Αμερικής, βρασμένο
    1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι γ.ο.χ.
    800 γρ. ρόφημα καρύδας
    2 φύλλα δάφνης

    Για τo vegan αβγολέμονο

    1 κ.γ. γεμάτο κορν φλάουρ
    χυμό λάιμ, από 2 λάιμ

    Για το σερβίρισμα

    μπούκοβο
    άνηθο
    λάιμ, σε φέτες
    ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Για τα γιουβαρλάκια

    Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.

    Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τον άνηθο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Τον υπόλοιπο άνηθο τον αφήνουμε στην άκρη.

    Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 15-20 λεπτά για να χάσουν όλη την υγρασία και πέσει ο όγκος τους.

    Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε αυτό το σημείο η σύσταση του μείγματος θέλουμε να είναι σφιχτή σαν κιμάς.

    Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα μανιταριών, το ξύσμα από τα λάιμ, τον υπόλοιπο άνηθο ψιλοκομμένο, το ψωμί, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

    Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και βάζουμε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Πιέζουμε καλά τα κεφτεδάκια για να σφίξουν και να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρόφημα καρύδας, 2 φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής για το vegan αβγολέμονο εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Μία σπιτική συνταγή για το τραπέζι της Δευτέρας: Κοτόπουλο με μπάμιες

    Γλυκιά απόλαυση: Το vegan κέικ σοκολάτας του Άκη που θα σας ξετρελάνει

    Μία λαχταριστή συνταγή για όλες τις ώρες: Αλμυρό κέικ με μανιτάρια

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ