Δημοφιλή στο Internet

Μία εύκολη συνταγή για τη Σαρακοστή: Vegan παέγια με σαφράν και λαχανικά

  • NewsRoom
συνταγή

Vegan παέγια λαχανικών από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


Η συνταγή για το αγαπημένο μας ισπανικό πιάτο στη vegan εκδοχή του!

Μία τέλεια και εύκολη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, που φτιάχνει παέγια, το αγαπημένο ισπανικό φαγητό στη vegan εκδοχή του. Μία λαχταριστή συνταγή, κατάλληλη για την Σαρακοστή.

#tsoulotip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μυρωδικά ή λαχανικά επιθυμείτε.

Υλικά

250 γρ. ρύζι αρμπόριο

200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

150 γρ. αρακά

2 ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μέτριο κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

2 κ.γ. σαφράν, σε σκόνη

2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

800 ml ζωμό λαχανικών

80 γρ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Ύστερα, ρίχνουμε το ρύζι, τα μανιτάρια, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το σαφράν και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά με μία ξύλινη κουτάλα.

Κατόπιν, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τον αρακά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Έπειτα, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Τέλος, σερβίρουμε ζεστή την παέγια πασπαλίζοντας με φιλέ αμυγδάλου.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η τέλεια συνταγή για την Σαρακοστή: Vegan γιουβαρλάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία σπιτική συνταγή για το τραπέζι της Δευτέρας: Κοτόπουλο με μπάμιες

Γλυκιά απόλαυση: Το vegan κέικ σοκολάτας του Άκη που θα σας ξετρελάνει

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ