• Δημοφιλή στο Internet

    Μία διαφορετική γεύση: Ρεβίθια φούρνου με σύγκλινο και γραβιέρα

    • NewsRoom

    Ρεβίθια φούρνου με σύγκλινο και γραβιέρα από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


    Ένας διαφορετικός και απόλυτα νόστιμος τρόπος να μαγειρέψουμε τα ρεβίθια

    Έναν διαφορετικό, αλλά πολύ νόστιμο τρόπο να μαγειρέψουμε τα ρεβίθια μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ μας συμβουλεύει, αν θέλουμε να μουλιάσουν πιο γρήγορα τα ρεβίθια, να τα ρίξουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό, έτσι ώστε να τα καλύπτει, να κλείσουμε με μεμβράνη και να τα αφήσουμε για 2 ώρες.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    250 γρ. ρεβίθια, χοντρά

    200 γρ. σύγκλινο Μάνης, κομμένο σε κύβους

    200 γρ. ντομάτα κονκασέ

    120 γρ. γραβιέρα Νάξου, κομμένη σε μικρά κυβάκια

    100 ml ελαιόλαδο

    10 γρ. πελτέ ντομάτας

    2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες

    1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

    1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες

    1 πράσο, ψιλοκομμένο

    1 κύβο ζωμό λαχανικών

    Φλούδες από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι

    1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    1 κ.γ. μπαχάρι, σε κόκκους

    2 φύλλα δάφνης

    2 κ.γ. ρίγανη, ξερή

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για τα ρεβίθια:

    Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν.

    Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει. Ρίχνουμε επίσης το κρεμμύδι, το μπαχάρι, το ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, τις φλούδες από το λεμόνι και το πορτοκαλί και αλάτι.

    Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ώστε να αρχίσει να βράζει. Βράζουμε για 15 λεπτά από την στιγμή που πάρει βράση.

    Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, το σύγκλινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

    Έπειτα, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.

    Κατόπιν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.

    Ύστερα, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Αμέσως μετά, αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 30Χ20εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ