• Δημοφιλή στο Internet

    #Μένουμε_σπίτι και μαγειρεύουμε σούπα τραχανά με μανιτάρια

    Σούπα τραχανά με μανιτάρια από τον Γιώργο Τσούλη


    Ένας συνδυασμός υλικών που μπορεί να φαίνεται παράξενος, αποτελεί ωστόσο μία γευστική πρόταση, ειδικά για όσους δεν συμπαθούν τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος του τραχανά

    Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει σούπα τραχανά με μανιτάρια και αμύγδαλο και υπόσχεται ότι είναι μία διαφορετική συνταγή, που, αν δοκιμάσετε, σίγουρα θα θέλετε να ξαναφτιάξετε.

    Ο σεφ μας συμβουλεύει να μην ανακατεύουμε συχνά τα μανιτάρια κατά το σοτάρισμα, για να μην βγάλουν υγρά.

    Υλικά

    300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 4

    200 γρ. τραχανά, ξινό

    2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

    2 κλ. θυμάρι, ψιλοκομμένα

    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

    3 lt νερό

    300 ml γάλα, πλήρες

    100 ml κρασί, λευκό

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Αμύγδαλα σπασμένα, για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο λάδι, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.

    Έπειτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

    Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

    Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το νερό και βράζουμε για 30 λεπτά.

    Κατόπιν, προσθέτουμε το γάλα, τον τραχανά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα.

    Τέλος, σερβίρουμε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με τριμμένο αμύγδαλο.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ