• Δημοφιλή στο Internet

    Η τέλεια συνταγή για ένα ελληνικό πιάτο: Λαχανοντολμάδες

    • NewsRoom
    συνταγή

    Λαχανοντολμάδες από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


    Ένα ελληνικότατο σπιτικό πιάτο, ιδανικό για το τραπέζι της Τετάρτης!

    Μία κλασική ελληνική συνταγή, που όλοι μας λατρεύουμε από παιδιά ετοιμάζει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ μαγειρεύει λαχανοντολμάδες και μας δείχνει τον τρόπο να τους κάνουμε πεντανόστιμους.

    Δοκιμάστε το!

    #tsoulotip: Προσθέτουμε το μπέικον για να αποκτήσουν οι λαχανοντολμάδες μας, μια πιο καπνιστή γεύση και άρωμα.

    Υλικά

    250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

    250 γρ. κιμά χοιρινό

    250 γρ. ρύζι νυχάκι

    5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

    1 μεγάλο λάχανο

    1 καρότο, τριμμένο

    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

    1\4 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο

    2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    4 κ.σ. άνηθο

    Αλάτι

    Πιπέρι

    50 ml ελαιόλαδο

    1-1,5 lt ζωμό λαχανικών

    2 αυγά, medium

    Χυμό από 1 λεμόνι

    1 κ.σ. κορν φλάουρ

    Εκτέλεση

    Γεμίζουμε με αρκετό αλατισμένο νερό μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά, μόλις βράσει ρίχνουμε το λάχανο και το βράζουμε ολόκληρο για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

    Μόλις ετοιμαστεί, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.

    Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες, το ρύζι, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, πλάθουμε καλά με τα χέρια μας και αφήνουμε στην άκρη.

    Παίρνουμε το λάχανο, βγάζουμε τα 4 πρώτα μεγάλα φύλλα και τα τοποθετούμε στον πάτο μιας βαθιάς κατσαρόλας μαζί με το μπέικον.

    Στη συνέχεια, παίρνουμε το άλλο φύλλο κόβουμε το κοτσάνι του κάτω-κάτω (δεν το πετάμε, αλλά το τοποθετούμε μαζί με τα άλλα φύλλα στην κατσαρόλα), παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κιμά και το βάζουμε στο κάτω μέρους του φύλλου.

    Τυλίγουμε τα πλάγια προς τα μέσα και στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό, μόλις ετοιμάσουμε το λαχανοντολμά τον τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα.

    Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Μία πρωτότυπη συνταγή του Άκη που θα μας κερδίσει: Γλυκοπατάτες γεμιστές με φέτα

    Η εύκολη συνταγή για το τραπέζι της Δευτέρας: Πιλάφι Μιλανέζα

    Η συνταγή για τη λιχουδιά που θα σας ξετρελάνει: Γρήγορα μπισκότα με τζίντζερ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ