• Δημοφιλή στο Internet

    Μία πεντανόστιμη συνταγή για το τραπέζι της Μεγάλης Δευτέρας: Σουβλάκι λαχανικών με μακαρονοσαλάτα

    • NewsRoom
    συνταγή

    Σουβλάκι λαχανικών με μακαρονοσαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr


    Η τέλεια εναλλακτική συνταγή για σουβλάκια χωρίς κρέας για το τραπέζι της Μεγάλης Δευτέρας

    Μία πεντανόστιμη συνταγή, κατάλληλη για το τραπέζι της Μεγάλης Δευτέρας, μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει σουβλάκι λαχανικών με μακαρονοσαλάτα. Πρόκειται για την τέλεια εναλλακτική για σουβλάκια χωρίς κρέας, με λαχανικά και χαλούμι να λιώνει στο στόμα και την μακαρονοσαλάτα να τα συμπληρώνει μοναδικά.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    Για το σουβλάκι λαχανικών

    400 γραμ. χαλούμι
    μικρά μανιτάρια
    ντοματίνια
    2 πιπεριές
    1 μελιτζάνα
    1 κρεμμύδι
    1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι
    1/2 φλ. ελαιόλαδο
    2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο
    2 κ.σ. ανάμεικτα βότανα
    (θυμάρι-ρίγανη-δυόσμο-βασιλικό)
    αλάτι
    πιπέρι
    κρέμα βαλσαμικό

    Για την μακαρονοσαλάτα

    300 γραμ. μικρό ζυμαρικό κοραλάκι ή φαρφάλε
    3 φλ. ψιλοκομμένα ανάμεικτα λαχανικά (πιπεριές πολύχρωμες-φρέσκο κρεμμύδι-καλαμπόκι-καρότο-φασόλια σόγιας-edamame κλπ)
    λίγες ελιές
    2 αυγά (βρασμένα και κομμένα στα 4)

    Για το dressing

    3/4 φλ. ελαιόλαδο
    1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι
    1-2 πρέζες αποξηραμένο σκόρδο
    1 κ.γλ αλάτι
    λιγο πιπερι
    4 λιαστές ντομάτες
    ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
    ρίγανη και δυόσμο
    3 κ.σ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα

    Εκτέλεση

    Για να φτιάξουμε το σουβλάκι λαχανικών, κόβουμε το χαλούμι σε καρέ των 2 εκ.

    Κόβουμε σε μικρά καρέ την πιπεριά και το κρεμμύδι.

    Κόβουμε σε φέτες την μελιτζάνα.

    Χτυπάμε σε μπολ το βαλσαμικό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τα βότανα και περιχύνουμε το χαλούμι.

    Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά για το σουβλάκι λαχανικών.

    Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το μπολ.

    Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.

    Κάθε τόσο ανακατεύουμε τα υλικά να βραχούν καλά από την μαρινάδα.

    Τα περνάμε εναλλάξ σε ξυλάκια.

    Τα ψήνουμε σε σχάρα ή γκριλιέρα για περίπου 8′ γυρνώντας τα να ψηθούν ολόγυρα και κάθε τόσο με πινέλο αλείφουμε με τα υλικά της μαρινάδας.

    Τα βάζουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με κρέμα βαλσαμικό με σύκο.

    Τα σερβίρουμε με την μακαρονοσαλάτα.

    Για τη μακαρονοσαλάτα

    Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.

    Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα κρυώνουμε σε σουρωτήρι με νερό.

    Τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

    Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τα αυγά και τις ελιές.

    Πηγή: argiro.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Η σπιτική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει: Γίγαντες με σπανάκι και μυρωδικά

    Πασχαλινά κουλουράκια: Η συνταγή του Άκη για πεντανόστιμο αποτέλεσμα

    Η νηστίσιμη συνταγή που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας: Μύδια σαγανάκι

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ