• Δημοφιλή στο Internet

    Η σπιτική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει: Γίγαντες με σπανάκι και μυρωδικά

    • NewsRoom
    συνταγή

    Γίγαντες με σπανάκι και μυρωδικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr


    Μία διαφορετική συνταγή για τους γίγαντες που θα σας ενθουσιάσει

    Χορταστική και νόστιμη είναι η συνταγή που μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει γίγαντες με σπανάκι και μυρωδικά. Σε περιόδους εκτός νηστείας μπορείτε να πασπαλίσετε με τρίμματα φέτας ενδιάμεσα και από πάνω στο τελείωμα.

    Υλικά

    500 γραμ. γίγαντες
    750 γραμ. σπανάκι
    5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    1 πράσο ψιλοκομμένο
    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 ματσάκι άνηθος
    1 ματσάκι μαϊντανό
    800 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ
    1 φλ. ελαιόλαδο
    3 κ.σ. φρυγανιά
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για τους γίγαντες με σπανάκι στο φούρνο

    Από την προηγουμένη μουσκεύουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό με 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής. Την επομένη ξεπλένουμε πολύ καλά. Βράζουμε τους γίγαντες με καθαρό νερό για 30΄. Τους στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι. Το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια για να φτιάξουμε γίγαντες με σπανάκι.

    Το βάζουμε σε μπολ και το αλατίζουμε. Το αφήνουμε να σταθεί για 15΄. Το μαραίνουμε ζουλώντας το με τα χέρια, ν’ αποβάλει τα υγρά του. Το τοποθετούμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε τα μυρωδικά, άνηθο, μαϊντανό, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Τ’ ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.

    Σε λαδωμένο μακρόστενο πυράντοχο σκεύος ή στρογγυλό 32 ή 34 εκ. ταψί στρώνουμε τα μισά χόρτα. Ενδιάμεσα κάνουμε μία στρώση τους γίγαντες, από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα χόρτα. Καλύπτουμε με μία στρώση ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

    Σε περιόδους εκτός νηστείας προσθέστε 300 γραμ. τρίμματα φέτας στο μείγμα των χόρτων και κρατήστε 1 φλ. τσαγιού τρίμματα. Με αυτά πασπαλίστε την επιφάνεια των φαγητών λίγο πριν τα βάλετε στο φούρνο.

    Πηγή: argiro.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Πασχαλινά κουλουράκια: Η συνταγή του Άκη για πεντανόστιμο αποτέλεσμα

    Η νηστίσιμη συνταγή που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας: Μύδια σαγανάκι

    Μία ιδανική σπιτική συνταγή για την Σαρακοστή: Πατάτες γιαχνί με καλαμαράκια

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ