• Δημοφιλή στο Internet

    Η οικονομική συνταγή της καραντίνας: Παριανοί ρεβυθοκεφτέδες που θα μας ξετρελάνουν

    • NewsRoom

    Ρεβυθοκεφτέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr


    Μία παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο που θα σας ξετρελάνει!

    Παριανούς ρεβυθοκεφτέδες ετοιμάζει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μας δείχνει την τέλεια συνταγή να φτιάξουμε ένα πιάτο που υπόσχεται να μας κερδίσει με τη νοστιμιά του.

    Η σεφ ετοιμάζει και μία συνοδευτική σος, για έξτρα απόλαυση.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    2 ½ φλ. ρεβύθια βρασμένα/μαγειρεμένα (κατσαρόλας ή φούρνου)
    2 φλ. τρίμματα ψωμιού
    1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
    2 φρ. κρεμμυδάκια τρυφερά ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους
    1/2 ματσάκι άνηθο
    1/2 ματσάκι μαϊντανό
    1/2 ματσάκι δυόσμο
    1 φλ. τριμμένη καρυδόψιχα
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    λίγο αλεύρι για πανάρισμα
    λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    λεμόνι για το σερβίρισμα

    Για τη σος

    2-3 ώριμα αβοκάντο
    1 ντομάτα ψιλοκομμένη
    λίγο χυμό λεμονιού
    λίγο αλάτι

    Εκτέλεση

    Για να γίνουν οι ρεβυθοκεφτέδες σας πετυχημένοι, πρέπει τα ρεβύθια που θα χρησιμοποιήσετε να είναι βρασμένα ή μαγειρεμένα προηγουμένως, είτε σαν σούπα, είτε στο φούρνο.

    Στραγγίζουμε πολύ καλά τα μαγειρεμένα ρεβύθια. Τα λιώνουμε με πιρούνι ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

    Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ή τα αλέθουμε στο μπλέντερ.

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τους ρεβυθοκεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι να πάρει το μείγμα ένα ομοιόμορφο χρώμα. Η ζύμη πρεπει να πλάθεται σε κεφτέ, γι αυτό αν είναι αρκετά αραιή προσθέτουμε λίγη τριμμένη ψίχα ψωμιού, είτε λίγο αλεύρι είτε νιφάδες βρώμης, φρυγανιά κλπ.

    Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο και πλάθεται καλύτερα, παίρνουμε κουταλιες από το μείγμα και πλάθουμε μεγάλους πλακέ κεφτέδες.

    Τους αλευρώνουμε ελαφρά (κολλάνε λίγο εξωτερικά) και τους τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

    Εάν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, αφού πλάσετε τους ρεβυθοκεφτέδες, βάλτε τους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τους στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

    Φτιάχνουμε τη σως για τους ρεβυθοκεφτέδες

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: argiro.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Η τέλεια συνταγή για ένα παραδοσιακό πιάτο: Παπουτσάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

    Η υγιεινή μακαρονάδα που θα αγαπήσουμε: Πλεξούδες με φασολάκια, σπανάκι και τυρί κρέμα

    Μία απολαυστική συνταγή για την καραντίνα: Γεμιστές γλυκοπατάτες με κοτόπουλο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ