• Δημοφιλή στο Internet

    Η λαχταριστή συνταγή της Δευτέρας: Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες τηγανητές και φέτα

    συνταγή

    Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες τηγανητές και φέτα


    Μία λαχταριστή συνταγή για το τραπέζι της Δευτέρας

    Ένα υπέροχο πιάτο ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο Γιώργος Τσούλης, ο οποίος μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να φτιάξουμε αρωματικό μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες τηγανητές και φέτα.

    Δοκιμάστε το και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    #tsoulotip: Μπορούμε για έξτρα γεύση, αφού στίψουμε τα λεμόνια, να ρίξουμε το ένα στο φαγητό μας.

    Υλικά

    2 κιλά μοσχαρίσιο χτένι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια (80 γρ.)

    300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

    100 ml λευκό κρασί

    3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

    3 φύλλα δάφνης

    2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

    2 lt ζωμό λαχανικών

    2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

    Χυμό από 3 λεμόνια

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Πατάτες τηγανητές, για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το μοσχάρι και το θωρακίζουμε, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.

    Κατόπιν, προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

    Αμέσως μετά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

    Αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε τη μουστάρδα, τη δάφνη, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε το μοσχαράκι να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.

    Αν δούμε πως έχει εξατμιστεί όλη η υγρασία, προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα. Αφού πάρει μία βράση το φαγητό, αδειάζουμε και το χυμό λεμονιού.

    Στα τελευταία λεπτά, ρίχνουμε τα 100 γρ. φέτα.

    Τέλος, σερβίρουμε το μοσχαράκι πάνω σε τηγανητές πατάτες πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη φέτα.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Η συνταγή για φασολάκια που θα αγαπήσουν όλοι: Με φέτα, λιαστή ντομάτα & απάκι

    Απόλαυση εξ Ανατολής: Η συνταγή για τέλειο μοσχάρι τας κεμπάπ

    Η τέλεια συνταγή για ένα ελληνικό πιάτο: Λαχανοντολμάδες

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ