• Δημοφιλή στο Internet

    Η ιδανική συνταγή για παστιτσάδα που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Παστιτσάδα από τον Γιώργο Τσούλη


    Την τέλεια συνταγή για μία νόστιμη παστιτσάδα μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης

    O σεφ μας συμβουλεύει να μην βράσουμε πολύ τα ζυμαρικά, διότι θα μαγειρευτούν και στη σάλτσα. Επιπλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα μπαχαρικών της συνταγής και σε άλλες παρασκευές με κοκκινιστά.

    Υλικά

    1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι, κομμένο σε κυβάκια

    500 γρ. μακαρόνια, χοντρά

    3 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

    500 ml χυμό ντομάτας

    300 ml κόκκινο κρασί

    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

    1 κ.σ. ντοματοπελτέ

    2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοκκινιστό

    ½ κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

    300 ml ζωμό μοσχαριού

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Για το μείγμα μπαχαρικών για κοκκινιστό:

    8 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο

    15 γρ. κανέλα, τριμμένη

    15 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

    20 γρ. πάπρικα γλυκιά, τριμμένη

    15 γρ. κύμινο, τριμμένο

    2 γρ. τσίλι, τριμμένο

    3 γρ. μπαχάρι, τριμμένο

    10 γρ. φύλλα δάφνης

    8 γρ. πιπέρι

    Εκτέλεση

    Εκτέλεση για το μείγμα μπαχαρικών: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.

    Εκτέλεση για το κρέας: Βάζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης και το αφήνουμε στην άκρη.

    Παράλληλα, τοποθετούμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει πολύ καλά. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε το κρέας σε δόσεις και το θωρακίζουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

    Έπειτα, στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καραμελώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

    Μόλις καραμελώσουν, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μοσχάρι και τον πελτέ, ανακατεύουμε ξανά με την ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

    Στη συνέχεια, σβήνουμε με κόκκινο κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά το αλκοόλ να εξατμιστεί.

    Ύστερα, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com



    ΣΧΟΛΙΑ