• Δημοφιλή στο Internet

    Η ελληνική συνταγή που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας: Κριθαρότο με τσορίθο και ντοματίνια

    συνταγή

    Κριθαρότο με τσορίθο και ντοματίνια από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


    Μία σπέσιαλ συνταγή με ελληνικά προϊόντα και γεύση που θα σας συναρπάσει.

    Μία πεντανόστιμη συνταγή ετοιμάζει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, που μας μαγειρεύει κριθαρότο με τσορίθο και ντοματίνια. Μία συνταγή με ελληνικά προϊόντα που θα σας κερδίσει.

    Δοκιμάστε το!

    #tsoulotip: Αν δεν έχουμε μουλιάσει από το βράδυ το κριθάρι, μπορούμε να το βάλουμε μέσα σε ένα μπολ με βραστό νερό και να το καλύψουμε με μεμβράνη

    Υλικά

    800-900 ml ζωμό, λαχανικών

    400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

    300 γρ. κριθάρι, μουλιασμένο

    200 γρ. τσορίθο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

    2 κ.σ. βούτυρο

    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, μόνο τα φύλλα

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

    Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο λάδι, το τσόριθο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

    Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

    Στη συνέχεια ρίχνουμε και το κριθάρι, το δεντρολίβανο, τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

    Αδειάζουμε μέσα και το ζωμό και αφήνουμε το κριθάρι να βράσει.

    Μόλις βράσει και έχει απορροφήσει τα υγρά του αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Η τέλεια νηστίσιμη σπιτική συνταγή: Vegan λαχανοντολμάδες

    Η σπιτική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει: Γίγαντες με σπανάκι και μυρωδικά

    Η συνταγή που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας: Μύδια σαγανάκι

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ