• Δημοφιλή στο Internet

    Εύκολο και γευστικότατο Σφουγγάτο Σαντορίνης για το τραπέζι της Παρασκευής

    Σφουγγάτο Σαντορίνης από τον Γιώργο Τσούλη


    Ένα πιάτο που μας έρχεται απευθείας από την Σαντορίνη, εύκολο στην προετοιμασία του και γεμάτο γεύση!

    Δοκιμάστε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για εύκολο και γευστικό σφουγγάτο και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

    Ο σεφ συμβουλεύει, αντί για φέτα, μπορούμε εναλλακτικά να επιλέξουμε ξινομυζήθρα ή γραβιέρα πικάντικη. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε όποιο μυρωδικό επιθυμούμε.

    Υλικά

    800 γρ. κολοκύθι, τριμμένο

    300 ml γάλα, πλήρες

    250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

    150 γρ. μείγμα κίτρινων τυριών ή γραβιέρα, τριμμένη

    60 γρ. καρότο, τριμμένο

    10 αυγά, large

    ½ ματσάκι δυόσμου, μόνο τα φύλλα

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Παπαρουνόσπορος, για το σερβίρισμα

    Σαλάτα, για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Σπάμε όλα τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε εκ νέου, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να αφρατέψουν τα αυγά.

    Έπειτα, αδειάζουμε το γάλα και χτυπάμε ξανά, μέχρι να φουσκώσει εκ νέου το μείγμα.

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα τα κολοκύθια, το μείγμα κίτρινων τυριών, το καρότο, τα φύλλα δυόσμου, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

    Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25×34, το οποίο έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 30-35 λεπτά.

    Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο, αφήνουμε για λίγο το σφουγγάτο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.

    Πηγή: giorgostsoulis.com



    ΣΧΟΛΙΑ