• Δημοφιλή στο Internet

    Η δύσκολη ζωή ενός fashion assistant -«Ξυπνάει τον σκύλο του σχεδιαστή, κάνει sexting με τον σύντροφο στιλίστριας»

    • NewsRoom


    Οταν σκέφτεσαι αυτούς τους ανθρώπους, ο νους σου πάει κατευθείαν στην ταινία «Ο Διάβολος φορούσε Prada». Κάνεις εικόνα την Αν Χάθαγουεϊ να τρέχει πάνω κάτω για χάρη της διευθύντριας ενός κορυφαίου περιοδικού μόδας (Μέριλ Στριπ), χωρίς κανείς να της λέει ευχαριστώ. Στην πραγματικότητα, όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο σκληρά.

    Οι βοηθοί των ανθρώπων της μόδας περνάνε δύσκολα και το ευχαριστιούνται. Είναι οι αόρατοι άνθρωποι, που η δουλειά τους είναι τόσο μα τόσο απαραίτητη.

    Σκοπός τους είναι μια μέρα να «γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη», δηλαδή, να γίνουν σαν τα αφεντικά τους, λέγοντας πως δεν θα κάνουν τα ίδια στους βοηθούς τους. Αυτό, τουλάχιστον, ελπίζουν.

    Το υπέροχα απίστευτο με αυτούς τους ανθρώπους είναι πως παρά τα ψυχολογικά βασανιστήρια και την σωματική κόπωση, είναι πως τρέφουν απεριόριστο σεβασμό για το αφεντικό τους. Γιατί; Γιατί ξέρουν πως και εκείνων η δουλειά είναι πολύ δύσκολη, μιας και τρέχουν, επίσης, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

    Για να καταλάβετε τι παίζει, το γαλλικό Vice μίλησε με βοηθούς μόδας και αυτοί μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Τα ονόματα τους δεν είναι τα πραγματικά με τους λόγους να είναι προφανείς.

    Αλις, βοηθός ενός διάσημου στιλίστα

    Η 26χρονη θυμάται πως ξεκίνησε να δουλεύει στα 20 της, χωρίς να πληρώνεται για την εργασία, που έκανε. Παρόλο, που γνώριζε το δύσκολο της υπόθεσης, ήταν αποφασισμένη να τα καταφέρει και το πέτυχε δουλεύοντας για χάρη ενός παγκοσμίου φήμης στιλίστα.

    «Δουλειά μου είναι να τον βοηθώ να επιλέγει τα τρεντ της σεζόν, να δημιουργώ θέματα για τα editorials περιοδικών.

    Οπως εξηγεί η Εβδομάδα Μόδας είναι μία κούρσα, μιας και ακολουθεί τον στιλίστα παντού. «Θα πρέπει να είσαι στο μυαλό τους», λέει.

    «Το κόλπο είναι να γίνεις φίλος με τον προσωπικό τους οδηγό -μπορεί κυριολεκτικά να σου σώσει τη ζωή. Εάν ο οδηγός σε συμπαθεί θα σε βοηθήσει να είσαι στο σόου στην ώρα σου, σου φέρνει οτιδήποτε έχεις ξεχάσει, ακόμα και φαγητό, όταν λιμοκτονείς», αναφέρει…

    Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary.gr

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/kalitero-fthino-street-food-tis-athinas-apo-mpergker-mechri-falafel-ke-sousi/79583



    ΣΧΟΛΙΑ