• Δημοφιλή στο Internet

    Borscht: Η συνταγή για την παραδοσιακή ουκρανική σούπα που θα λατρέψουμε

    • NewsRoom

    Σούπα Borscht από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


    Κλασική ουκρανική συνταγή με παντζάρι που θα λατρέψετε!

    Την παραδοσιακή ουκρανική σούπα Borscht ετοιμάζει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να την έχουμε κι εμείς εύκολα και γρήγορα στο τραπέζι μας.

    Δοκιμάστε την!

    #tsoulotip: Αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν πριν τα τρίψουμε για να μη διαλυθούν.

    Υλικά

    1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κυβάκια

    400 γρ. παντζάρια

    380 γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε φέτες

    250 γρ. πατάτες, κομμένες σε κυβάκια

    200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

    150 γρ. καρότα, τριμμένα

    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    50 γρ. πελτέ ντομάτας

    2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

    2 φύλλα δάφνης

    1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου

    1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

    ½ κ.σ. κόκκους πιπεριού

    2.500 ml νερό

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Για το σερβίρισμα:

    Γιαούρτι, στραγγιστό

    Άνηθο, ψιλοκομμένο

    Εκτέλεση

    Αδειάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα το νερό, το μοσχάρι, τους κόκκους πιπεριού, τα φύλλα δάφνης, τους σπόρους κόλιανδρου και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

    Κατόπιν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα παντζάρια και τα βράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

    Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε.

    Αμέσως μετά, σουρώνουμε το ζωμό σε ένα μπολ και τον αφήνουμε στην άκρη.

    Παράλληλα, ξεψαχνίζουμε το μοσχάρι και το αφήνουμε και αυτό σε ένα άλλο μπολ.

    Στη συνέχεια, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.

    Αφού κάψει, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, τις πατάτες και τις σοτάρουμε για ένα λεπτό.

    Κατόπιν, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Η τέλεια συνταγή για την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα

    Η λιχουδιά που θα λατρέψουμε: Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με καρύδα

    Το πιάτο του Άκη που θα μας συναρπάσει: Βελουτέ σούπα με πράσο και πατάτα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ