• Δημοφιλή στο Internet

    Απόλαυση που δεν θα χορταίνετε: Μπουρεκάκια μελιτζάνας με γραβιέρα

    • NewsRoom

    Μπουρεκάκια μελιτζάνας με γραβιέρα από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


    Τηγανητά μπουρεκάκια με μελιτζάνα & γραβιέρα, μία μερακλίδικη συνταγή που θα αγαπήσετε από την πρώτη μπουκιά!

    Κι αν ακόμη δεν ξέρετε πώς να κάνετε την μελιτζάνα να αρέσει σε όλους, ο Γιώργος Τσούλης σας έχει τη λύση. Μας δείχνει μία τέλεια συνταγή για μπουρεκάκια μελιτζάνας με γραβιέρα, που θα ξετρελάνουν και τους πιο απαιτητικούς.

    #tsoulotip: Για το τηγάνισμα γεμίζουμε με ηλιέλαιο περίπου μέχρι τη μέση του τηγανιού, καθώς δε θέλουμε να καλύπτονται πλήρως τα μπουρεκάκια.

    Υλικά

    10 φύλλα κρούστας

    3 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

    3 μελιτζάνες, κομμένες στη μέση κι οριζόντια

    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

    150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

    70 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

    30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

    30 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο

    300 ml γάλα, πλήρες

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

    Εκτέλεση

    Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

    Μόλις είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κυβάκια, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.

    Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Μόλις είναι έτοιμο, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Στη συνέχεια, τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να λιώσει.

    Αφού λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός προσέχοντας να μην κολλήσει στην κατσαρόλα κι έπειτα, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να μην κάνει σβόλους η μπεσαμέλ.

    Κατόπιν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

    Ύστερα, στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες, τα καρύδια, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για τη γέμιση και μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.

    Αμέσως μετά, απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας με την μικρότερη πλευρά του να κοιτάει εμάς και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Το καλύπτουμε με ένα ακόμα φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε 4 ίσα, ορθογώνια κομμάτια.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ