• Δημοφιλή στο Internet

    13+1 πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βρέχει

    Πηγή: Pinterest


    Είναι μία από εκείνες τις ημέρες που η βροχή πέφτει πλούσια και δεν έχουμε την δυνατότητα να κινηθούμε πολύ εκτός σπιτιού. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μελαγχολήσουμε, πιστεύοντας πως δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε.

    Στην πραγματικότητα, οι βροχερές μέρες είναι η ιδανική ευκαιρία να φέρουμε στην επιφάνεια ασχολίες τις οποίες ενδεχομένως αμελούσαμε για καιρό ή να ασχοληθούμε, εναλλακτικά, με κάτι που μας κινεί το ενδιαφέρον και δεν μας υποχρεώνει να μετακινηθούμε πολύ.

    Εδώ ακολουθεί ένας οδηγός με δημιουργικές ιδέες που μπορείτε να ακολουθήσετε για τις βροχερές ημέρες του χειμώνα που έρχεται:

    1. Κάνε τη δουλειά που ανέβαλλες τόσο καιρό

    Θυμάσαι εκείνη τη δουλειά που όλο αναβάλλεις με τη δικαιολογία ότι δεν είναι προτεραιότητας και ότι δεν προλαβαίνεις; Ιδού λοιπόν η τέλεια ευκαιρία! Είτε πρόκειται για μια δουλειά του σπιτιού, ή πιθανότατα μια δουλειά στο laptop, ή οτιδήποτε άλλο, σήμερα που βρέχει και θα καθίσεις μέσα, θα έχεις αρκετό χρόνο να τελειώσεις εκείνη τη δουλειά.

    2. Επισκέψου ένα μουσείο ή έναν πολιτιστικό χώρο

    Συχνά αναβάλλουμε την επίσκεψη σε κάποιο μουσείο ή πολιτιστικό χώρο που θέλουμε να επισκεφθούμε, καθώς περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας βλέποντας φίλους και γνωστούς. Ο βροχερός καιρός είναι ιδανική ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε επιτέλους αυτή την επίσκεψη που θέλαμε εδώ και καιρό να κάνουμε. Ίσως, μάλιστα, να συναντήσουμε και λιγότερο κόσμο και να απολαύσουμε, έτσι, περισσότερο την επίσκεψή μας εκεί.

    3. Κάνε μια ανακατάταξη στο χώρο σου

    Κατά καιρούς, είναι μια καλή ιδέα να κάνουμε ανανέωση στον χώρο μας. Βοηθά να τον φρεσκάρουμε, να μην τον βαριόμαστε και να νιώθουμε όμορφα μέσα σε αυτόν. Αυτό δεν προϋποθέτει ότι θα πρέπει να αγοράσεις κάτι νέο, αν δεν θες να κάνεις έξοδα. Αρκέσου στο να κάνεις κάποιες αλλαγές στη θέση που καταλαμβάνει κάθε έπιπλο σε έναν χώρο ή να προσθέσεις μικρές διακοσμητικές πινελιές. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να αλλάξεις εντελώς τη εικόνα του χώρου σου, ανανεώνοντας παράλληλα και τη διάθεσή σου.

    4. Οργάνωσε το επόμενο ταξίδι σου

    Είτε θα είναι στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, είτε πρόκειται για μια ολιγοήμερη απόδραση, είτε για κανονικές διακοπές, το ζητούμενο είναι ένα: Συνδέσου στο διαδίκτυο και ψάξε εικόνες και περιγραφές από διάφορα μέρη του πλανήτη. Βρες ποιος είναι ο προορισμός που σου κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον και ξεκίνα να οργανώνεις το επόμενο ταξίδι σου!

    5. Ξεκίνα εκείνη τη σειρά που τόσο ήθελες

    ‘Η τελείωσε εκείνη που έχεις αφήσει στη μέση επειδή δεν προλαβαίνεις να τη δεις. Απ’ ότι φαίνεται, ο βροχερός καιρός είναι σύμμαχός σου, καθώς έχεις την τέλεια δικαιολογία να καθίσεις μέσα και να απολαύσεις τα επεισόδια που ήθελες να δεις τόσο καιρό από την αγαπημένη σου σειρά. Έτσι η μέρα σου θα περάσει ανάλαφρα, ξεκούραστα και απολαυστικά.

    6. Μάζεψε φίλους στο σπίτι

    Ο βροχερός καιρός προκαλεί στους περισσότερους μια μελαγχολική διάθεση. Η καλύτερη λύση σε αυτό είναι, φυσικά, η παρέα! Μάζεψε φίλους στο σπίτι, μαγειρέψτε κάτι πρόχειρο, παίξτε επιτραπέζια ή δείτε μια ταινία. Ό,τι και να επιλέξετε, σίγουρα θα περάσετε καλά!

    7. Περιποιήσου τον εαυτό σου

    Οι βροχερές ημέρες είναι η τέλεια αφορμή για να κάνουμε εκείνο που θα έπρεπε να φροντίζουμε καθημερινά, όμως αμελούμε λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών μας: να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας. Αυτή την ημέρα, αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, με ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή κάποια ξεχωριστή περιποίηση σε δέρμα και μαλλιά, ή οτιδήποτε ευχαριστεί τον καθένα. Αρκεί στο τέλος αυτής της «τελετουργίας» να νιώθεις ανανεωμένος και να έχεις βελτιώσει τη διάθεσή σου.

    8. Πήγαινε σινεμά

    Μια κινηματογραφική προβολή είναι η τέλεια έξοδος για τις βροχερές ημέρες. Διάλεξε ποια ταινία σου αρέσει, βρες τον κοντινότερο κινηματογράφο που την προβάλλει και έφυγες!

    9. Κάνε online ψώνια

    Μπορεί η ημέρα να μην προσφέρεται για μια βόλτα στα μαγαζιά, είναι όμως μια καλή ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στο τι παίζει στα διαδικτυακά καταστήματα και να επιλέξουμε τα αγαπημένα μας κομμάτια. Αν, πάλι, κάποιος δεν θέλει να χαλάσει λεφτά σε ψώνια, μπορεί να πάρει απλώς ιδέες για τις νέες τάσεις, αλλά και το πώς συνδυάζουν τα διάφορα κομμάτια της γκαρνταρόμπας οι ειδικοί.

    10. Κάνε γυμναστική

    Ναι, στο σπίτι. Αν έχεις μέσο μεταφοράς και το επιθυμείς, μπορείς να κάνεις μια επίσκεψη στο γυμναστήριο. Ακόμη, όμως και στο σπίτι μπορείς να κάνεις γυμναστική, χωρίς απαραίτητα να διαθέτεις κάποιο όργανο ασκήσεων. Βρες ένα κατάλληλο για εσένα βίντεο γυμναστικής στο διαδίκτυο, βάλε τη μουσική που σου ταιριάζει και ακολούθησε προσεκτικά της οδηγίες. Σίγουρα θα σε ανανεώσει!

    11. Μαγείρεψε κάτι που ήθελες να δοκιμάσεις

    Θυμάσαι εκείνη τη συνταγή που είχες δει και ήθελες να φτιάξεις, αλλά δεν είχες χρόνο; Μπες στο διαδίκτυο, βρες τις κατάλληλες οδηγίες και φτιάξε αυτό ξεχωριστό φαγητό ή γλυκό που σκεφτόσουν καιρό. Αν πετύχει, κάλεσε και δυο φίλους να φάτε παρέα.

    12. Μίλα με φίλους που δεν βλέπεις εύκολα

    Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έναν φίλο που ζει μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλη πόλη, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τον βλέπουμε τακτικά. Ακόμη, όμως, και αν ζούμε στον ίδιο τόπο με κάποιον, οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τέτοιοι, που δεν μας επιτρέπουν να έχουμε την επαφή που θα θέλαμε. Σήμερα, με τη βροχή, λοιπόν, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να στείλεις όλα εκείνα τα e-mail και μηνύματα που ήθελες, να μιλήσεις με όλους όσους δεν μπορούσες τόσο καιρό, ενώ μια καλή ιδέα είναι να κάνεις μια βιντεοκλήση με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, να τα πείτε και να πιείτε παρέα έναν καφέ, καθένας από τον χώρο του.

    13. Ξεκίνα ένα βιβλίο

    Βρες εκείνη την γωνία του σπιτιού σου που αγαπάς πιο πολύ, κατά προτίμηση κοντά στα παράθυρα. Φτιάξε ένα ζεστό ρόφημα, κάθισε άνετα και ξεκίνα να διαβάζεις ένα νέο βιβλίο. Ας μην ξεχνάμε ότι η λογοτεχνία είναι πάντα ένα ξεχωριστό ταξίδι, μια περιπέτεια σε απίστευτες ιστορίες.

    14. Κοιμήσου

    Έξω βρέχει πολύ και δεν μπορείς να βγεις. Έχεις κουραστεί από την καθημερινότητα, αλλά η σημερινή ημέρα είναι σαν μια όαση ξεκούρασης, μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου. Αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για να ξεκλέψεις λίγες ώρες παραπάνω ύπνου. Ο ύπνος τις ημέρες με βροχή είναι έξτρα χαλαρωτικός. Εκμεταλλεύσου το!



    ΣΧΟΛΙΑ