• Real Estate

    Τόμας Φλορ: Ποιος είναι ο Ελβετός που αγόρασε το ακριβότερο διαμέρισμα – Οι σχέσεις του με τους Γλύξμπουργκ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Ο Τόμας Φλορ με την κόρη του, την ημέρα του γάμου της με τον Φίλιππο Γλύξμπουργκ


    Στον Τόμας Φλορ (Thomas Flohr), Ελβετό επιχειρηματία, κατέληξε το ακριβότερο διαμέρισμα της πρωτεύουσας, που πωλήθηκε έναντι 18 εκατομμυρίων από την Engel & Völkers.

    Το ρετιρέ των 320 τετραγωνικών μέτρων, «μεσοτοιχία» με το Μέγαρο Μαξίμου, βρίσκεται επί της Ηρώδου Αττικού.

    Το ακίνητο ήταν πρώην ιδιοκτησίας της οικογένειας Μουζάκη και έγινε ανάρπαστο, χάρη στη θέα στο Καλλιμάρμαρο, στον Εθνικό Κήπο, στον Λυκαβηττό την Ακρόπολη και τον Σαρωνικό, καθώς τοποθετείται στην περιοχή των Ανακτόρων, που περικλείεται από τις οδούς Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου.

    Η αξία της συναλλαγής που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, υπολογίζεται, βάσει επιφάνειας, σε περίπου 56.000 ανά τετραγωνικό μέτρο.

    Ο νέος ιδιοκτήτης Τόμας Φλορ είναι γνωστός στην Ελλάδα από την εξ αγχιστείας σχέση του με την τέως βασιλική οικογένεια Γλύξμπουργκ.

    Η μοναχοκόρη του, Νίνα Φλορ, παντρεύτηκε τον νεότερο γιο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, τον Φίλιππο, τον Οκτώβριο του 2021.

    Το ρετιρέ στην Ηρώδου Αττικού δεν είναι η πρώτη του επένδυση στο real estate, αφού διαθέτει ένα επταώροφο σπίτι 3.250 τετραγωνικών μέτρων στο Σεντ Μόριτζ, με βιβλιοθήκη, κινηματογράφο, κάβα κρασιών, spa, γήπεδο σκουός και αίθουσα μπόουλινγκ.

    Η κατοικία στο Σεντ Μόριτζ

    Το επιχειρηματικό του ιστορικό είναι, βέβαια, περισσότερο αξιοσημείωτο από τις επενδύσεις σε ακίνητα, καθώς ο ίδιος είναι ο ιδιοκτήτης της Vistajet, αεροπορικού ομίλου που ίδρυσε το 2004. Ο όμιλος διαθέτει έναν στόλο 72 ιδιωτικών τζετ που εκτελούν πτήσεις σε 187 χώρες του κόσμου.

    Χάρη στις επιδόσεις της Vistajet, ο Τόμας Φλορ ανακηρύχθηκε το 2016 Επιχειρηματίας της Χρονιάς, στο πλαίσιο της διοργάνωσης The Living Legends of Aviation. Σήμερα, κατέχει το 80% της εταιρείας, η αξία της οποίας αποτιμάται σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2022 η VistaJet πέτυχε τζίρο 74 εκατ. δολαρίων και απασχολούσε 50 εργαζόμενους.

    Τον Ιούνιο του 2022 ανακοινώθηκαν οι εξαγορές των Jet Edge και Air Hamburg, ενώ είχαν προηγηθεί οι XOJet, JetSmarter, Red Wing Aviation, Talon Air και Apollo Jets.

    Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, με 350 ιδιωτικά τζετ στο στόλο της, η Vista Global είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ναυλωμένων ιδιωτικών αεροσκαφών παγκοσμίως.

    Εκτός των ΗΠΑ, ο όμιλος αποτελεί ηγέτιδα δύναμη και υπολογίζεται ότι ο Φλορ θα έχει καταστεί δυναμικός παίκτης της παγκόσμιας αγοράς ιδιωτικών αερομεταφορών σε ορίζοντα πενταετίας.

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ και Νίνα Φλορ

    Οι επενδύσεις και τα χόμπι

    «Ήμουν περιστασιακός χρήστης της αγοράς τσάρτερ στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν η ασυνέπεια των υπηρεσιών που λαμβάνει κανείς όταν φτάσει στο αεροδρόμιο», είχε δηλώσει με αφορμή τις επενδυτικές του κινήσεις. Τον Μάρτιο του 2018, το Forbes εκτίμησε την καθαρή του περιουσία σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, λίστα από την οποία το όνομά του λείπει από το 2019. Σήμερα, η καθαρή περιουσία του 63χρονου επιχειρηματία υπολογίζεται σε 200 εκατομμύρια δολάρια.

    Η καριέρα του ξεκίνησε στην πτωχευμένη πλέον εταιρεία υπολογιστών και χρηματοοικονομικών Comdisco. Ανέλαβε σε αυτήν καθήκοντα προέδρου το 1997 και παραιτήθηκε επτά χρόνια αργότερα για να ιδρύσει τη VistaJet.

    Ο ίδιος, γεννημένος στη Γερμανία και κάτοικος Σεντ Μόριτζ, ξοδεύει 750 ώρες ετησίως στον αέρα – παρόλο που δεν έγινε δεκτός από τη σχολή πιλότων της Lufthansa και τελικά σπούδασε επιχειρήσεις και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian του Μονάχου – αλλά έχει ως χόμπι τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

    Συμμετέχει στο Ράλι Σαφάρι Ανατολικής Αφρικής, στο Le Mans 24 Hour και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (World Endurance Championship) της FIA, ενώ είναι χορηγός της ομάδας της Scuderia Ferrari.

    Ο ίδιος οδηγεί μία Ferrari στο ίδιο πρωτάθλημα της FIA, ενώ αγωνίζεται επαγγελματικά από το 2013.

    Είναι, ταυτόχρονα, λάτρης της τέχνης και συλλέκτης έργων των Jeff Koons, Keith Haring και Sterling Ruby.

    Η μοναχοκόρη του, Νίνα Φλορ, παντρεύτηκε τον νεότερο γιο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ τον Οκτώβριο του 2021.

    Ο Τόμας Φλορ ήταν εκείνος που τη συνόδευσε στη Μητρόπολη.

    H ίδια εργάζεται ως creative director στη Vistajet. Από το 2020, η καθαρή περιουσία της εκτιμάται μεγαλύτερη των 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης

    Τατιάνα Μπλάτνικ και Θέμις Ζουγανέλη: Πώς βοηθούν την ψυχή;

    Μούσα του οίκου Dior η Μαρία Ολυμπία



    ΣΧΟΛΙΑ