• Bons Vivants

    Τατιάνα Μπλάτνικ και Θέμις Ζουγανέλη: Πώς βοηθούν την ψυχή;

    Θέμις Ζουγανέλη και Τατιάνα Μπλάτνικ

    Θέμις Ζουγανέλη και Τατιάνα Μπλάτνικ


    Από την πρώτη έως τις τριάντα Μαΐου, η Θέμις Ζουγανέλη συνεργάζεται στενά με την Τατιάνα Μπλάτνικ. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο μήνα, που έχει ανακηρυχθεί σε μήνα για την ψυχική υγεία.

    Ως γνωστόν, η Τατιάνα Μπλάτνικ έχει ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό σωματείο Breath (ανάσα), με σκοπό την αφύπνιση γύρω από θέματα ψυχικής υγείας.

    Που σημαίνει ότι παλεύει για να πάψει το ταμπού, η κοινωνία να μην στιγματίζει εκείνους που υποφέρουν από ψυχικές δυσκολίες. Να δώσει δύναμη σε όλους όσοι όντας ψυχικά καταπονημένοι, νιώθουν ότι δεν τους έχει μείνει ανάσα. Αλλά φοβούνται και να το αποκαλύψουν, να το μοιραστούν.

    «Δεν υπάρχει προκαθορισμένο μέγεθος ή τρόπος για να βελτιώσει κανείς τις συνθήκες ψυχικής υγείας», επισήμανε η Τατιάνα Μπλάτνικ. «Ένα πράγμα γνωρίζουμε καλά: Τη σημασία της κοινότητας και των σχέσεων για την ψυχική υγεία. Όταν το “εγώ” αντικαθιστάται από το “εμείς”, ακόμα και η νόσος γίνεται ίαση (illness becomes wellness, όπως ακούστηκε στα Αγγλικά)».

    Η διεθνής διεισδυτικότητα της ThemisZ

    Από την άλλη, η γνωστή και φίλη Θέμις Ζουγανέλη δημιουργεί αυτά τα υπέροχα και φημισμένα πλέον σερβίτσια Themis Z. Από την πρώτη τους εμφάνιση (το…) στολίζουν τα ωραιότερα σπίτια του κόσμου. Όχι μόνο της μαμάς του Έλον Μασκ (πολύ πριν εμφανιστεί στην Ελλάδα…) αλλά τώρα και της νέας βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας, Καμίλας. Εκτός της πολυσυζητημένης συνεργασίας με τον περίοπτο οίκο Dior Home. Αυτά τα καλλιτεχνήματα πλαισιώνει πλέον με υπέροχα ρούχα και ποιοτικές τσάντες.

    Η capsule για την Breath

    Η ευαισθητοποιημένη Θέμις Ζουγανέλη προσφέρθηκε να δημιουργήσει μια ειδική σειρά για την Breath ενόψει του μήνα ενημέρωσης για την ψυχική υγεία. Το 20% των εσόδων της εταιρείας της από αυτήν την capsule συλλογή θα δωρίζονται στο σωματείο της Τατιάνας Μπλάτνικ.

    Συγκινημένη, η Τατιάνα Μπλάτνικ δήλωσε ευγνωμοσύνη για τη Θέμιδα που δημιούργησε τη συλλογή με είδη σπιτιού, σερβίτσια, ρούχα, τσάντες, όλα χειροποίητα, όλα κατασκευασμένα στην Ελλάδα.

    «Νιώθω ευγνωμοσύνη»

    «Πολύ σημαντικός ο μήνας για την ψυχική υγεία, αν και πιστεύω ότι όλο το χρόνο πρέπει να φροντίζουμε για την ψυχική υγεία. Τώρα συνεργαζόμαστε με τη Θέμιδα για αυτό το σκοπό», εξηγεί η Τατιάνα Μπλάτνικ.

    «Επαναλαμβάνω για τρίτη φορά το ξέρω ότι νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που δίνει το 20% αυτής της καταπληκτικής συλλογής στον Breath. Δεν συνηθίζω να κάνω διαφημιστικές καμπάνιες, αλλά πιστεύω τόσο πολύ σε αυτό που κάνουμε. Ευχαριστούμε Θέμις», τόνισε η ίδια.

    «Το Breath αποτελεί πλατφόρμα που προσφέρει τα εργαλεία σε όλους έτσι ώστε κανείς άνθρωπος να μην χρειαστεί να υποφέρει ξανά μονάχος του».

    Και έτσι, ξεφεύγοντας από την εμπορική διάσταση του εγχειρήματος η Τατιάνα Μπλάτνικ κατέληξε: «Το να φέρνουμε τους ανθρώπους κοντά, γύρω από το τραπέζι, για να μοιραστούν θρεπτικό φαγητό, να συνδεθούν με συνειδητοποιημένες συζητήσεις -αυτό εύχομαι ότι θα κάνετε όταν ετοιμάσετε το τραπέζι για τους αγαπημένους σας. Ας προσπαθήσουμε να χτίσουμε πιο υγιείς κοινότητες. Ξεκινώντας από το αγαπημένο μέρος: Το τραπέζι μας».

    Breath Hellas

    Το σλόγκαν της Breath_Hellas προτάσσει: Το νου σου στο νου σου.

    Έχει ενεργοποιήσει πολλούς επιφανείς επαγγελματίες όπως τους Πετρούνια, Ρέμο, Κοκκίνου, Μιλλούση, Τανιμανίδη, Αλιάγα, μεταξύ πολλών άλλων.

    Δημιουργήθηκε πρόσφατα από την Τατιάνα Μπλάτνικ που και πριν από αυτόν τον επίσημο τρόπο, παρέμενε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη γύρω από θέματα ψυχικής υγείας.

    Ίσως διότι η Τατιάνα Μπλάτνικ έχασε τον πατέρα της σε νεαρή ηλικία, όταν έκλεισα τα επτά της χρόνια. Άλλωστε, δεν κρύβει πόσο αυτό τη σημάδεψε αλλά και τη βοήθησε. Το παράδειγμά της, στην εξωστρέφεια, στην εξωτερίκευση των εσωτερικών δυσκολιών, εύχεται να ακολουθήσουν και όλοι όσοι χρησιμοποιούν την Breath Hellas.

    H πλατφόρμα προσφέρει εργαλεία που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει μόνος του. Αλλά και άλλους τρόπους υποστήριξης, όπως το να μιλήσουν δωρεάν με συμβούλους ψυχικής υγείας.

    Η Τατιάνα Μπλάτνικ μέσα από την Breath Hellas εύχεται να βρει τρόπους συγκέντρωσης χρημάτων για πολλούς ανάλογους σκοπούς μέσα στην ελληνική κοινωνία. Ένα όραμα ευγενές σε καιρούς ιδιαιτέρως χαλεπούς.

    Πληροφορίες

    Μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα προϊόντα για την Breath από τα καταστήματα ThemisZ στη Βουκουρεστίου και στη Μύκονο ή από το σάιτ της εταιρείας ThemisZ.



    ΣΧΟΛΙΑ