• Real Estate

    Τι εμποδίζει την Κέκροψ να αναπτύξει την ακίνητη περιουσία της

    • Της Τέτης Ηγουμενίδη
    O Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης

    O Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης


    Σε μια «εντιμότερη στάση» της νέας δημοτικής αρχής στον δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, ώστε να καταστεί δυνατό η Κέκροψ να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία της, ελπίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πέτρος Σουρέτης.

    Όπως είπε, κατά την χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων, η Κέκροψ εισέρχεται σε μια νέα εποχή, έπειτα από την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου για το παλιό λατομείο του Ψυχικού, καθώς αναγνωρίζεται ως ιδιοκτήτης της εν λόγω έκτασης των 194 στρεμμάτων, σε τμήμα της οποίας θα αναπτυχθούν κατοικίες (πιθανότατα κλειστά οικιστικά συγκροτήματα) σε συνδυασμό με την ανάπλασή της και την μετατροπή της σε χώρο πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων.

    Ωστόσο, ο χρόνος που θα χρειασθεί για να ξεκινήσει ένα τέτοιο έργο δεν μπορεί να εκτιμηθεί. Προηγουμένως χρειάζεται να ξεκαθαρίσει το τμήμα της έκτασης που είναι δασικό και να επιλυθούν πολεοδομικά θέματα.

    Το βασικότερο όμως είναι να υπάρξει συνεργασία της Κέκροψ με τον δήμο του Φιλοθέης Ψυχικού. Σύμφωνα με τη διοίκηση μια ομάδα κατοίκων δεν επιθυμεί να γίνει καμία αλλαγή στην περιοχή με αποτέλεσμα να μπλοκάρει κάθε κίνηση για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας.

    Σε εκκρεμότητα βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση της Παλαιάς Αγοράς Ψυχικού (16 καταστήματα) για την οποία αναζητούνται μισθωτές. Απομένουν μικρής κλίμακας εργασίες για να ξεκινήσει να λειτουργεί (ουσιαστικά είναι έτοιμη από πέρσι). Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού και η Ένωση ιδιοκτητών Ψυχικού έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτηση ακύρωσης των χρήσεων που ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού η οποία θα εκδικαστεί στις 30 Οκτωβρίου 2019.

    Άλλο οικόπεδο της Κέκροψ, επί της οδού Μελετοπούλου 7, στο Παλαιό Ψυχικό έχει καταστεί οικοδομήσιμο, έπειτα από την έκδοση σχετικού ΦΕΚ και ήδη έχει ανατεθεί η μελέτη ανέγερσης κατοικιών. Και σε αυτή την περίπτωση ο δήμος Ψυχικού Φιλοθέης κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση για ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος η οποία θα εκδικαστεί στις 23 Οκτωβρίου 2019.

    Ακόμη, η Κέκροψ ολοκληρώνει την πρόταση για την άρση της απαλλοτρίωσης και επανένταξη στο σχέδιο πόλης οικοπέδου 5 στρεμμάτων στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της.

    Η αξία της ακίνητης περιουσίας της Κέκροψ, η οποία ανήκει στην ΓΕΚ Τέρνα (37,22%) και την Ιντρακόμ (34,315%) εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστεί εφόσον ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση του παλιού λατομείου.

    Σημειώνεται ότι, όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις στη γενική συνέλευση, ορισμένοι από τους μικρομετόχους θεωρούν ότι κακώς η διοίκηση δεν αναφέρεται με λεπτομέρεια στα σχέδιά της για το παλιό λατομείο, ώστε να ενισχυθεί η τιμή της μετοχής της στο Χρηματιστήριο.



    ΣΧΟΛΙΑ