• Real Estate

    Gnosis Investments: Ποιοι είναι οι Ισραηλινοί που σαρώνουν την ξενοδοχειακή αγορά με 200 εκατ.

    Από επάνω & αριστερά: Gal Wagner – Πέτρος Πολίτης – Guy Zadik – Yuval Beneraf, οι 4 εκ των συνιδρυτών της Gnosis Investments


    Το ένα μετά το άλλο κλείνει τα ξενοδοχειακά deals η ισραηλινών συμφερόντων Gnosis Investments, που μετρά συνεργασίες με Selina, Radisson και Brown και έχει ρίξει περί τα 200 εκατ. ευρώ στην εγχώρια αγορά.

    Οι επενδυτές έχουν αγοράσει κτίρια συνολικής επιφάνειας 100.000 τετραγωνικών μέτρων στην Αθήνα, ενώ έχουν ξοδέψει 60 εκατ. ευρώ σε ολικές ανακαινίσεις των περιουσιακών στοιχείων που ήρθαν στα χέρια τους. Από αυτά τα ακίνητα, 20.000 τ.μ. έχουν φύγει από τα χέρια τους, ενώ το πιο πρόσφατο deal τους ήταν και η πρώτη επένδυση εκτός λεκανοπεδίου.

    Η εταιρεία ήταν γνωστή μέχρι πρότινος ως BZPW Real Estate Development και συστήθηκε στο ελληνικό κοινό πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν πέρασε σε αυτήν το κτίριο 30.000 τ.μ. του καπνεργοστασίου Κεράνη στον Πειραιά, έπειτα από διαγωνισμό. Παραμένοντας ανεκμετάλλευτο για σχεδόν 25 χρόνια, φιλοδοξία των Ισραηλινών ήταν να στεγαστούν εκεί τα δικαστήρια του Πειραιά, ωστόσο ο σχετικός διαγωνισμός τελικά ματαιώθηκε.

    Τα σχέδια για το κτίριο Κεράνη

    Οι πέντε στο τιμόνι

    Συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Gnosis Investments είναι ο Πέτρος Πολίτης, επικεφαλής της κατασκευαστικής Έπακρον. Διαθέτει εμπειρία δύο δεκαετιών στο χώρο και έχει ολοκληρώσει 50 κατασκευές στην Ελλάδα.

    Στα ιδρυτικά μέλη ανήκει ο Gal Wagner με 20ετή παρουσία στο χώρο των ακινήτων, εμπνευστής 700 διαμερισμάτων, όπως παρουσιάζεται, και ειδικός στην αναβάθμιση κτιρίων γραφείων.

    Ο Yuval Beneraf, με εμπειρία 15 ετών στα οικονομικά και το real estate, ο Guy Zadik με 20ετή εμπειρία στα χρηματοοικονομικά, το real estate και το marketing και ο Eran Reinisch που εργάζεται στον επενδυτικό κλάδο και στο real estate από το 1992, συμπληρώνουν την πεντάδα των επικεφαλής.

    Τελευταία ανακοινωθείσα συμφωνία της Gnosis Investments, που εμπνεύστηκε την επωνυμία της από την ελληνική γλώσσα, είναι το άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείου Selina στην Πάρο. Το ξενοδοχείο, σε μικρή απόσταση από την Παροικιά, έχει 110 δωμάτια, πισίνα με κοκτέιλ μπαρ, θέα στη θάλασσα, εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, στούντιο ευεξίας και χώρο γιόγκα. Έχει επιφάνεια 6.000 τ.μ., ενώ υπάρχει οικόπεδο 2.300 τ.μ. διαθέσιμο προς μελλοντική επέκταση του θερέτρου.

    Πρόκειται για το δεύτερο deal με τη Selina, αλυσίδα από τη Λατινική Αμερική που έχει χαρτοφυλάκιο σε 145 τοποθεσίες. Στην ξενοδοχειακή είχαν ήδη πουλήσει οι Ισραηλινοί ένα ακίνητο 4.500 τ.μ. στου Ψυρρή, που αποτελείται από σουίτες, πολυτελή lofts, συνεργατικούς χώρους (coworking spaces) και ταράτσα.

    Ισραηλινά κεφάλαια στο κέντρο της Αθήνας

    Ισραηλινή υπογραφή φέρει και η νέα επένδυση που ανακοίνωσε η Radisson και μάλιστα έγινε κόκκινο πανί για τους ξενοδόχους. Η εταιρεία θα λειτουργήσει το πρώτο συγκρότημα serviced apartments στην Ελλάδα με την επωνυμία της Radisson Red.

    Το Selina στην πλατεία Θεάτρου

    Το project περιλαμβάνει 94 μικρά διαμερίσματα στη Μητροπόλεως, σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Gnosis Investments. Θα διαθέτουν κουζίνα, 150 τ.μ. χώρο συναντήσεων και γυμναστήριο. Στο ισόγειο του κτηρίου θα βρίσκεται εστιατόριο με θέα την πλατεία, ενώ το πιο ελκυστικό κομμάτι του κτιρίου θα είναι το roof top bar – εστιατόριο του τελευταίου ορόφου με θέα την Ακρόπολη.

    Επιπλέον, με ισραηλινά κεφάλαια ντύθηκε το συγκρότημα 8 παραθαλάσσιων κατοικιών – 4 εκ των οποίων έχουν πωληθεί – στον Άλιμο, που είχε βγει προς πώληση από τραπεζικό ίδρυμα. Στο χαρτοφυλάκιο της ανήκει επίσης ακόμη ένα κτίριο στη Μητροπόλεων, το Mosaikon, hostel 18 δωματίων στην Κολοκοτρώνη, πενταώροφο ακίνητο 4.200 τ.μ. στην Πλάκα – κατάλληλο για ξενοδοχείο, κατοικία, γραφεία και εμπορικές χρήσεις –, μία φοιτητική εστία 12 διαμερισμάτων στον Πειραιά και τέσσερα οικιστικά κτίρια σε Νίκαια, Μοσχάτο και Περιστέρι.

    Από τις κατοικίες που έχουν προς ανάπτυξη ξεχωρίζει το συγκρότημα των 4.500 τ.μ. στο Παλαιό Φάληρο σε ακίνητο που αγόρασαν από την Τράπεζα της Ελλάδος. Να σημειώσουμε πως έχει ήδη αλλάξει χέρια το κτίριο στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Σωκράτους στο οποίο θα λειτουργήσει ξενοδοχείο 220 δωματίων η Brown, ενώ στο Κολωνάκι, σε 4ώροφο ιδιόκτητο ακίνητο στεγάζονται τα γραφεία των Ισραηλινών.

    Το υπό ανάπτυξη Radisson RED στη Μητροπόλεως



    ΣΧΟΛΙΑ