• Real Estate

    Εξπρές: Στο σφυρί τα πιεστήρων των «πτωχών» εκδοτών Καλοφωλιά


    Στη λίστα των εκδοτών με τα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα βρίσκεται για ακόμα μία φορά η οικογένεια Καλοφωλιά, που θα δει τα πιεστήρια της Εξπρές να βγαίνουν στο σφυρί, στις αρχές του χρόνου, για ποσό λίγο μεγαλύτερο του μισού εκατομμυρίου.

    Το σφυρί έρχεται με «καθυστέρηση» μίας δεκαετίας, αφού η εφημερίδα ιδιοκτησίας του ομίλου Γαλαίου – Καλοφωλιά ανέστειλε την έκδοσή της το 2013. Ήταν λίγο πριν συμπληρώσει 50 χρόνια ζωής, αφού το πρώτο πρώτο φύλλο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1962, με σκοπό να καλύπτει οικονομικά θέματα του τραπεζικού, εμπορικού, κατασκευαστικού και ναυτιλιακού κλάδου της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχοντας αφήσει τους εργαζομένους απλήρωτους για δύο χρόνια, κλήθηκαν να επιστρέψουν και την κρατική ενίσχυση που καταβλήθηκε για την εξυγίανση της εκδοτικής εταιρείας, ποσού 7,1 εκατ. ευρώ και μάλιστα, εντόκως.

    Συγκεκριμένα, στις 18 Ιανουαρίου εκποιείται με επισπεύδουσα τη DoValue το ακίνητο που φιλοξένησε τα πιεστήρια της οικονομικής εφημερίδας, με τιμή εκκίνησης τα 559 χιλ. ευρώ. Πρόκειται για ένα οικόπεδο 4.878 τ.μ., στο οποίο έχει ανεγερθεί βιομηχανικό κτίριο. Είχε προηγηθεί η εκποίηση ακινήτων της Αμαλίας Αλίντας Καλοφωλιά στις Σπέτσες, η οποία δηλώνει «πτωχεύσασα», σύμφωνα με την ανάρτηση του πλειστηριασμού.

    Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου, που κατασχέθηκε για οφειλή 100 χιλιάδων, είναι η τοποθεσία, που τελευταία προσελκύει πολλές επενδύσεις. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, ο βασικός οδικός άξονας που συνδέει την περιοχή με την Αθήνα και το Λαύριο, είναι η λεωφόρος Λαυρίου. Πρόκειται για ομοιογενή και περιορισμένης έκτασης οικισμό, που στο πρόσφατο παρελθόν ήταν αποκλειστικά περιοχή εξοχικών κατοικιών, αλλά κατά την τελευταία εικοσαετία λόγω της κατασκευής της Αττικής Οδού, και των αναπτυξιακών έργων στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, συγκεντρώνει και μόνιμους κατοίκους. Στις παρυφές της πόλης, εντοπίζονται γεωργικές εκτάσεις, καθώς και περιορισμένης έκτασης βιομηχανικό πάρκο, με βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις.

    Τεγόπουλος, Ψυχάρης, Σαραντόπουλος

    Το όνομα του Γιώργου Καλοφωλιά έρχεται να προστεθεί σε αυτά των Τεγόπουλου, Ψυχάρη και Σαραντόπουλου, των οποίων τα ακίνητα αναρτήθηκαν φέτος προς εκποίηση. Τα πιεστήρια της Ελευθεροτυπίας στο Κορωπί κατέληξαν σε νέο ιδιοκτήτη έναντι 8,2 εκατ. ευρώ, έπειτα από δύο προσπάθειες.

    Ακολουθεί στις 26 Ιανουαρίου ο πλειστηριασμός της κατοικίας του Παναγιώτη Ψυχάρη – γιου του εκδότη, που έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο –, στο Ψυχικό. Το ακίνητο κατασχέθηκε για 500.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος μεγαλύτερης απαίτησης και βγαίνει στο σφυρί έναντι 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, με επισπεύδουσα την Alpha Bank. Για τον Νοέμβριο είχε προγραμματιστεί να χτυπήσει το σφυρί για την πρώην περιουσία της οικογένειας του κατασκευαστή και πρώην εκδότη της Απογευματινής, Κώστα Σαραντόπουλου. Προς εκποίηση βγήκε κατοικία στη Φιλοθέη, ιδιοκτησίας της συζύγου του, Καικίλιας, ωστόσο, η διαδικασία απέβη άγονη.



    ΣΧΟΛΙΑ