• Real Estate

    Ελλάκτωρ: Ανακαινίζει το κτηριακό συγκρότημα που στέγαζε το Έθνος με στόχο να το πουλήσει

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης


    Την πώληση του κτηρίου γραφείων της, στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου, στο οποίο στεγαζόταν ο εκδοτικός οργανισμός Πήγασος, έχει αποφασίσει η Ελλάκτωρ.

    Σύμφωνα με τον Γιάννη Μωραΐτη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Reds (θυγατρική της Ελλάκτωρ) το εν λόγω κτηριακό συγκρότημα θα ανακαινιστεί, θα μισθωθεί και στη συνέχεια θα πωληθεί πιθανότατα σε κάποια ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

    Πρόκειται για ακίνητο περίπου 10.000 τ.μ. το οποίο έχει μείνει κενό το τελευταίο διάστημα, καθώς το 2017 οι μεγάλοι τίτλοι της Πήγασος (Έθνος και Ημερησία) πουλήθηκαν στον επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη.

    Αρχικά, ως σενάριο, είχε εξεταστεί η μεταφορά εκεί των κεντρικών γραφείων του ομίλου της Ελλάκτωρ. Υπενθυμίζεται ότι κατασκευαστικός όμιλος έχει πουλήσει στην Orilina AEEAΠ τα κεντρικά του γραφεία στη Nέα Κηφισιά και έχει συνάψει με το νέο ιδιοκτήτη τους πενταετή συμφωνία μίσθωσης.

    Ο κ. Μωραϊτης, επίσης, μιλώντας στο 20ο συνέδριο της Prodexpo, αναφέρθηκε και στη Μαρίνα του Αλίμου την οποία, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ, έχει αναλάβει να αξιοποιήσει η Ελλάκτωρ, σημειώνοντας ότι για να ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα έργα θα χρειασθούν περίπου 18 μήνες (πολεοδόμηση και οικοδομικές άδειες.). Η δυνατότητα που υπάρχει είναι να δομηθούν περίπου 18,5 χιλ. τ.μ. Θα υλοποιηθεί τουριστική ανάπτυξη, καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας και γραφεία.



    ΣΧΟΛΙΑ