• Big Story

    Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε το Έθνος

    Σαββίδης

    Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για την αποπληρωμή των χρεών του ΠΑΟΚ προς το δημόσιο. Θεσσαλονίκη, Τρίτη 12 Μαΐου 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ


    Στην εταιρία Dimera συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη περνούν τα σήματα των 3 εφημερίδων του Πήγασου, ΕΘΝΟΣ, ΕΘΝΟΣ της Κυριακής και Ημερησία.

    Η Dimera ήταν η μοναδική εταιρεία που κατεθεσε προσφορά στον πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

    Οι εφημερίδες του ιστορικού Ομίλου περνούν στην ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη έναντι συνολικού ποσού  3.580.000 ευρώ.

    Η προσφορά για το Έθνος κατατέθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Στις 16.59, μόλις ένα λεπτό πριν η συμβολαιογραφος κηρύξει το πέρας της διαδικασίας.

    Ο κλειστός φάκελος είχε προσφορά 3 ε.κ ευρώ για τα σήματα των δύο εφημερίδων.

    Η προσφορά Σαββίδη για τα 3 σήματα της Ημερησίας κατατέθηκε, επίσης την τελευταία στιγμή, γύρω στις 16.35 το απόγευμα. Το ποσό που τελικά κατοχυρώθηκε είναι 580.000 ευρώ.

    Πήγασος εκδοτικήΣτον δεύτερο πλειστηριασμό, για μετοχές εταιρειών, κατατέθηκε επίσης μία και μοναδική προσφορά. Αφορά σε μετοχές της εταιρείας Άνωσις ΑΕ. Οι 678.736 κοινές μετοχές της εταιρίας ανήκουν πλέον στο δικηγόρο Χρήστο Χαντζαρίδη του Δημητρίου έναντι 25.000 ευρώ. Η προσφορά του κατατέθηκε χθες.

    Καμία άλλη προσφορά δεν κατατέθηκε για μετοχές των υπολοίπων εταιρειών της Πήγασος, με αποτέλεσμα για αυτές να ματαιωθεί ο πλειστηριασμός.

    Στην έναρξη της διαδικασίας, δεκάδες εργαζόμενοι του Ομίλου που είχαν συγκεντρωθεί στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, χρειάστηκε να έρθουν σε συνεννόηση με τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», τα οποία και σήμερα, όπως κάθε Τετάρτη, βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο με στόχο να εμποδίσουν τη διενέργεια πλειστηριασμών.

    Τελικά, ύστερα από συζητήσεις η διαδικασία πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τους εργαζόμενους να εξηγούν στα μέλη του κινήματος πως ο πλειστηριασμός αποτελεί την τελευταία τους ελπίδα για να μπορέσουν να πληρωθούν και να επανέλθουν στην εργασία τους. «Θέλουμε να γίνει ο πλειστηριασμός. Ό,τι μπορούμε, να το σώσουμε. Κρίνονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Μας χρωστούν δεδουλευμένα 5 μηνών, συνάδελφοι έχασαν αποζημιώσες, κάποιος να πάρει τις εφημερίδες να δουλέψουμε», είπαν χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκληρή απάντηση από την Πειραιώς στην Κατερίνα Θάνου: Για τη συμπεριφορά της θα ελέγχεται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών: Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις άδειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δριμεία επίθεση της Βασιλικής Θάνου κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων



    ΣΧΟΛΙΑ