• Real Estate

    Dimand: Βάζει πλώρη για το Χρηματιστήριο

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, CEO Dimand

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, CEO Dimand


    Αίτηση για την εισαγωγή των μετοχών της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών υπέβαλε στο Χ.Α. και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Dimand, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.

    Η εταιρεία θα εισαχθεί, εφόσον, ανάψει το πράσινο φως στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι εργάζονται δίπλα της δύο από τις συστημικές τράπεζες, η Alpha Bank και η Eurobank.

    Η Dimand έχει στο χαρτοφυλάκιό της μερικά από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης στην Αθήνα, όπως είναι ο Πύργος του Πειραιά, η ανακατασκευή του ιστορικού Μινιόν στην Πατησίων, έργα γραφείων στη Συγγρού και στα βόρεια προάστια, το project μεικτής χρήσης στο παλιό εργοστάσιο της Softex στον Ελαιώνα και το πεντάστερο ξενοδοχείο της Marriott στην Ομόνοια.

    Στις συνεργασίες της μετρά συνέργειες με εισηγμένες, όπως η Prodea και η Premia Properties, ενώ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της EBRD, η οποία στις αρχές του χρόνου ανακοίνωσε ότι επενδύει το επιπλέον ποσό των 50 εκατομμυρίων στην κοινοπραξία της με την Dimand, αυξάνοντας τη συνολική της τοποθέτηση σε 71,5 εκατ. ευρώ.

    Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης συμμετέχει κατά 35% στην κοινοπραξία με την Arcela Investments, θυγατρική της Dimand, η οποία κατέχει το 65%. Η πρόσθετη δέσμευση μετοχικού κεφαλαίου της EBRD στην κοινοπραξία στοχεύει στη χρηματοδότηση ενός νέου pipeline πράσινων κτιρίων, με επίκεντρο τα γραφεία, τα έργα μεικτής χρήσης και τα ξενοδοχεία πόλης.

    Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, αυτά του 2020, η Dimand που έχει στο τιμόνι της τον Δημήτρη Ανδριόπουλο τρέχει με κύκλο εργασιών 7,8 εκατομμυρίων – αυξημένο κατά 23% – και έχει λειτουργικά κέρδη 3,2 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιοι διεκδικούν το κτιριακό ΣΔΙΤ 139 εκατ. ευρώ του Υπ. Υποδομών

    Dimand: Σόλο “διεκδικητής” του ακριβότερου φιλέτου της Αίγινας

    Το παρασκήνιο της συμφωνίας Μεγάλου – Κοντογούρη, η κόντρα χρηματιστών – Κοντόπουλου, οι νέες business του Βασίλη Ψάλτη, ποιο νέο έργο πήρε ο Κοπελούζος και το νέο μέρισμα της Εθνικής Τράπεζας



    ΣΧΟΛΙΑ