• Real Estate

    Δεύτερη σε αξία χαρτοφυλακίου ΑΕΕΑΠ η Noval Property του ομίλου της Βιοχάλκο


    Με 42 ακίνητα συνολικής αποτίμησης στις 31.12.2020, 364,6 εκατ. ευρώ, η Noval Property θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο, είναι η δεύτερη σε αξία χαρτοφυλακίου ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

    Σύμφωνα με την Κατάσταση Επενδύσεών της που αποτυπώνει τα στοιχεία στο τέλος του προηγούμενου έτους η Noval Property διαθέτει χαρτοφυλάκιο, ως επί το πλείστων στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και πρώην βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας περίπου 430.000 τ.μ..

    Η αξία αποτίμησης του χαρτοφυλακίου της παρουσιάζει αύξηση 22% σε σχέση με την 31.12.2019.

    Το 2020 και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid-19, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της Noval Property έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

    –       Η έναρξη της εμπορικής δραστηριότητας του συγκροτήματος γραφείων The Orbit επί της Λεωφόρου Κηφισίας στην Αθήνα (συνολικής δομημένης επιφάνειας 39.650 τ.μ.), το οποίο αποτέλεσε το πρώτο έργο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε κατά LEED v4 στο επίπεδο PLATINUM.

    –       Η επέκταση του εμπορικού κέντρου River West (κατά συνολικά 25.000 τ.μ. περίπου δομημένης επιφάνειας) της οποίας η ολοκλήρωση κατασκευής και η έναρξη εμπορικής λειτουργίας τοποθετούνται εντός του 2ου εξαμήνου 2021.

    Διαβάστε επίσης

    Schneider Electric και Noval Property συνεργάστηκαν στο νέο υπερσύγχρονο κτήριο «The Orbit»

    Noval Property: Αποκτά το 100% του εμπορικού κέντρου River West και της υπεραγοράς Ikea

    Noval Property (Viohalco): Μega deal με ΕΤΑΔ για 30 στρέμματα δίπλα στο Mare West



    ΣΧΟΛΙΑ