• Real Estate

    Από τις λίστες του ΚΕΦΟΜΕΠ στο σφυρί: Ποιοι είναι οι επιχειρηματίες που χάνουν μεζονέτα στην Κηφισιά


    Στις 3 Μαΐου χτυπά το σφυρί για ακίνητο της Ελένης Καλύμνιου, συζύγου του αποθανόντα Γαβριήλ Καλύμνιου, ο οποίος δραστηριοποιούταν στο real estate.

    Το όνομα του ίδιου είχε συμπεριληφθεί προ δεκαετίας στη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), αν και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε κλείσει τις υποθέσεις ελέγχων για υποθέσεις άνω της πενταετίας. Ο Γαβριήλ Καλύμνιος δραστηριοποιούαν στην κατασκευή πολυτελών κατοικιών και εμπορικών ακινήτων σε Αθήνα, Κηφισιά και Μύκονο.

    Στην παρούσα περίπτωση, το σφυρί χτυπά για ακίνητο που περιήλθε στην κληρονόμο του επιχειρηματία, Ελένη Καλύμνιου, για μεζονέτα στην Κηφισιά, επί της λεωφόρου Κηφισίας. Η κατοικία εκποιείται έναντι 4,16 εκατομμυρίων ευρώ, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για οικόπεδο μαζί με την οικία που έχει ανεγερθεί σε αυτό και αποτελείται από ισόγειο συνολικής επιφάνειας 210 τ.μ., πρώτο όροφο επιφάνειας 160 τ.μ. και ισόγειο γκαράζ 32 τ.μ.. Στον προαύλιο χώρο του οικοπέδου υπάρχει πισίνα, η οποία τοποθετείται μπροστά από κτίσμα βοηθητικής χρήσης (καθιστικό πισίνας) επιφάνειας 52 τ.μ..

    Στους χώρους της μονοκατοικίας έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετες επεκτάσεις που ανέρχονται σε 95 τ.μ. στο ισόγειο και 82 τ.μ. στον πρώτο όροφο. Επίσης, χώρος που σύμφωνα με την άδεια είχε χρήση γκαράζ, επιφάνειας 83 τ.μ., έχει μετατραπεί σε χώρο κύριας χρήσης κατοικίας. Στο βορειοδυτικό τμήμα του οικοπέδου έχει κατασκευαστεί ανεξάρτητο κτίριο επιφάνειας 82 τ.μ. με χρήση κατοικίας. Τέλος στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου εντοπίζονται ακόμα τρία ανεξάρτητα βοηθητικά ισόγεια κτίσματα, επιφάνειας 14 τ.μ., 31 τ.μ. και 20 τετραγωνικών μέτρων.

    Με βάση την τεχνική έκθεση και τις φωτογραφίες του ακινήτου που έλαβαν οι εκτιμητές του ακινήτου, η κατοικία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση συντήρησης τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Ο περιβάλλων χώρος του κτήματος είναι περιφραγμένος και επιμελώς διαμορφωμένος με φυτεύσεις.

    Ο «πόλεμος» των εξωδίκων

    Προτού το ακίνητο πάρει το δρόμο για την οριστική εκποίησή του, προηγήθηκε «πόλεμος» εξωδίκων της οφειλέτιδας με την τράπεζα που επισπεύδει τον πλειστηριασμό. Η Ελένη Καλύμνιου διαμαρτυρήθηκε με εξώδικο προς την Τράπεζα Πειραιώς «για την παράνομη και δόλια συμπεριφορά της, που μεθοδεύει την αναγκαστική εκποίηση του ακινήτου, μολονότι όπως γνωρίζει η διαδικασία που επισπεύδει είναι άκυρη και το ακίνητο πάσχει νομικού ελαττώματος, δεν βρίσκεται στην κυριότητά της». Σύμφωνα με τη διαμαρτυρία της, η εγγραφή του ακινήτου που αποκτήθηκε μέσω κληρονομιάς είναι εσφαλμένη και διενεργήθηκε παρανόμως.

    Η Τράπεζα Πειραιώς αποκρίθηκε με νέο εξώδικο προς την Ελένη Καλύμνιου. Η τράπεζα απάντησε ότι το εξώδικο της κ. Καλύμνιου ήταν αβάσιμο και προσχηματικό και ότι η κ. Καλύμνιου δεν αμφισβήτησε, ούτε αρνείται την κληρονομική της ιδιότητα, αναγνώρισε δε ότι είναι κύρια του ακινήτου ενώπιον δικαστηρίου. «Η οψίμως κοινοποιηθείσα εξώδικος δήλωση αποτελεί μία ύστατη – αλλά πάντως απέλπιδα – να αποτραπεί η διενέργεια του επικείμενου πλειστηριασμού, παρότι έχει κριθεί δικαστικώς ότι αυτός καλώς διεξάγεται», κατέληγε.



    ΣΧΟΛΙΑ