• Real Estate

    Alpha Bank: Σε Dimand-Premia τo project Skyline

    • NewsRoom

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, CEO Dimand – Κώστας Μαρκάζος, CEO Premia Properties


    Στο σχήμα DimandPremia κατακυρώνεται το project Skyline της Alpha Bank, το οποίο έφτασε στην τελική φάση με το σχήμα των Invel – Prodea. 

    Σημειωτέον ότι στη χρηματοδότηση της αξιοποίησης θα συμμετάσχει η EBRD, η οποία έχει παρουσία στο ελληνικό real estate μέσω της συνεργασίας της με την Dimand.

    Το χαρτοφυλάκιο των 573 ακινήτων έχει αξία περί τα 530 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 50 είναι ακίνητα υψηλής προβολής (κατηγορία prime assets) με την αξία τους να προσεγγίζει τα 280 εκατ. ευρώ. Τα 320 ακίνητα, που χρήζουν ωστόσο περαιτέρω ανακαίνισης και αναβάθμισης, έχουν αποτιμηθεί στα 180 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 205 ακίνητα είναι κατοικίες και διαμερίσματα με την αξία τους να προσεγγίζει τα 75 εκατ. ευρώ, και τα οποία αναμένεται να πουληθούν σταδιακά.

    Επίσης, από τη συμφωνία προβλέπεται ο μετασχηματισμός της εισηγμένης Alpha Αστικά Ακίνητα σε επενδυτική πλατφόρμα με σκοπό την προσέλκυση στρατηγικού εταίρου και η ενσωμάτωση της δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών σε ακίνητα στην Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων

    Θυμίζουμε ότι το χαρτοφυλάκιο είχε προσελκύσει εταιρείες ακινήτων αλλά και funds όπως η Davidson Kempner και η BrookLane.

    Η ανακοίνωση της Alpha Bank:

    Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (εφεξής η «Alpha Holdings»), 100% μητρική της Alpha Bank Α.Ε. («Alpha Bank») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που
    διεξάγει η Alpha Bank A.E. για τον σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων (εφεξής η «Συναλλαγή Skyline»), ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από επενδυτικά σχήματα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία Dimand A.E. και Premia Properties ΑΕΕΑΠ (η «Κοινοπραξία»).

    Η Alpha Bank με την αρωγή των χρηματοοικονομικών και νομικών της συμβούλων, θα εισέλθει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Kοινοπραξία, με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τη Συναλλαγή Skyline εντός του γ’ τριμήνου του τρέχοντος έτους και, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις πολιτικές της, θα ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για το αποτέλεσμα αυτώ

    Η ανακοίνωση των Dimand και Premia Properties:

    Η DIMAND Α.Ε. («Dimand») και η Premia Properties A.E.E.A.Π. («Premia Properties») από κοινού ενημερώνουν το επενδυτικό κοινό ότι το επενδυτικό σχήμα «Dimand – Premia Properties» (ο «Επενδυτής») αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στη διαγωνιστική διαδικασία, που διενήργησε η Alpha Bank για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή για το Project Skyline.

    Το Project Skyline είναι ένα επενδυτικό όχημα της Alpha Bank το οποίο περιλαμβάνει χαρτοφυλάκιο ιδιόκτητων ακινήτων διαφόρων χρήσεων με σημαντική συγκέντρωση στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα της χώρας (το «Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων»).

    Ενδεικτικά στο Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων περιλαμβάνονται αυτοτελή εμπορικά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Φιλελλήνων (Πλατεία Συντάγματος), επί της οδού Σταδίου (Πλατεία Κοραή), στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Αιόλου κ.α., καθώς και χαρτοφυλάκιο 205 κατοικιών και διαμερισμάτων.

    Ο Επενδυτής και η Alpha Bank θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας εντός του τρίτου τριμήνου του 2022. Οι εταιρείες Dimand και Premia Properties θα προβούν στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος.



    ΣΧΟΛΙΑ